Γκόμελ-Άρης: Ο Γκρέι έκανε πάλι τη δουλειά! Πρόκριση και δύο νίκες made in Jamaica!

 Ο Άρης είχε ένα σωρό ευκαιρίες για να πετύχει άλλα πέντε γκολ στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά αυτή τη φορά δεν αποδείχτηκε συνεπής με τα δίχτυα. Το φτωχό 1-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν εξασφάλισε τον Άρη και αφού δεν κλείδωσε τη νίκη το πλήρωσε με ένα κρύο γκολ από πέναλτι, που λίγο έλειψε να δώσει την ισοπαλία στους Λευκορώσους. 

Στο 95΄όμως ο Αντρέ Γκρέι πέτυχε και δεύτερο γκολ από ασίστ του Ιτούρμπε έδωσε τη νίκη στον Άρη και υπέγραψε την πρόκριση στην επόμενη φάση! Ο Τζαμαϊκανός σκόραρε δύο ακόμη γκολ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι και φαίνεται ότι δίνει λύση στο χρόνιο πρόβλημα του Άρη στο σκοράρισμα! 

Ο Μπούργος και οι παίκτες του κρατούν την πρόκριση και συνεχίζουν τη δουλειά με στόχο να βελτιωθούν και να διορθώσουν τις αδυναμίες πριν από τα δύο παιχνίδια, πιθανότατα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.  

Το πιο αρνητικό ίσως για τον Άρη ήταν πολλές κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν οι παίκτες του Μπούργος. 

Με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Χερμάν Μπούργος ξεκίνησε τον βασικό κορμό που χρησιμοποίησε στο πρώτο παιχνίδι και ανανέωσε την ενδεκάδα με τέσσερις παίκτες. Επέλεξε τον Εμπακατά στο δεξί άκρο, τον Μαζικού στο αριστερό, τον Ντιόπ στα χαφ αντί του Νταμπό και τον Μαντσίνι στη θέση του Ιτούρμπε. 

Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος από τους Λευκορώσους, είχε τον έλεγχο και επέβαλλε τον ρυθμό του, ενώ  δημιούργησε και έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες με τους Γκρέι, Καμάτσο και Νταμπό.

«Χτύπησε» ο Γκρέι στην εκπνοή του ημιχρόνου

Κι ενώ το ματς φαινόταν να πηγαίνει με 0-0 στο ημίχρονο, ο Μαντσίνι στο 45’+1′ τον Γκρέι μέσα στην περιοχή και ο Τζαμαϊκανός με όμορφο πλασέ στην κλειστή γωνία άνοιξε το σκορ για τον Άρη. Ο Γκρέι έκανε όμορφη κίνηση και ουσιαστικά εξιλεώθηκε για την μεγάλη ευκαιρία στο 9′, όταν ο Πάλμα τον είχε βγάλει μόνο με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά σούταρε πάνω από το οριζόντιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης συνέχισε να ψάχνει το γκολ. Πίρσμαν, Καμάτσο και ο Μαντσίνι που είχε δοκάρι έχασαν νέες κλασικές ευκαιρίες, αλλά στο 71′ ξύπνησε και η Γκόμελ. Ο Κουέστα με απίστευτη απόκρουση νίκησε τον Μάκας, ενώ στο 75΄ο Σέντκο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη. 

Απάντησε με πέναλτι η Γκόμελ

Η Γκόμελ που είχε προειδοποιήσει μετά το 70′, έφερε το ματς στα ίσια στο 82′. Ο Βέλγος διαιτητής χρέωσε με πέναλτι τον Πίρσμαν για μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και ο Γκογκολασβίλι νίκησε τον Κουέστα για το 1-1

Στις κερκίδες ο Μάνου Γκαρθία

Το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, βρέθηκε στις σουίτες του Κλεάνθης Βικελίδης με την παρέα του και παρακολούθησε τον αγώνα. Ο Ισπανός θα δηλωθεί στη λίστα για τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια και θα έχει την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα του Άρη. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News