Άρης: Την Πέμπτη το Βικελίδης πρέπει να… χορεύει!

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τη Μεγάλη… ποδοσφαιρική Πέμπτη του Άρη και τις πολλαπλές προκλήσεις που συνοδεύουν τη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Conference League.

Τόσο με την Αστάνα (2-0) πέρυσι το καλοκαίρι, όσο και με την Μόλντε (3-0) πριν από τρία χρόνια,  ο Άρης έψαχνε να ματσάρει ένα δύσκολο αποτέλεσμα για να πάρει την πρόκριση. Και τις δύο φορές κατάφερε να στείλε τα ματς στην παράταση με τη δύναμη του κόσμου του, αλλά εκεί δεν χαμογέλασε.

Μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Bloomfield Stadium στο Τελ Αβίβ και το καθαρό 2-0 που υψώνει σημαντικά εμπόδια στους παίκτες του Μπούργος στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα πλέι οφ, ο κόσμος του Άρη ετοιμάζεται και πάλι να δείξει τον δρόμο.

Χαριλάου από τα παλιά…

Το βράδυ της Πέμπτης το Κλεάνθης Βικελίδης πρέπει να θυμίζει Χαριλάου από τα παλιά. Ένα Χαριλάου που θα… χορεύει, ένα Χαριλάου που θα σηκωθεί δύο μέτρα ψηλά από το έδαφος και θα κατηφορίσει στην εστία του Πέρετζ.

Ένα Χαριλάου που πρέπει να κοχλάζει για να λυγίσει τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο γήπεδο αυτό και ξέρει καλά ότι η Μακάμπι δεν θα καλοπεράσει. Άλλωστε αυτό προσπαθεί να κάνει από το τελευταίο σφύριγμα του κακού Ολλανδού διαιτητή στο Τελ Αβίβ. Να προετοιμάσει τους παίκτες του για μία «καυτή» ατμόσφαιρα.

Στη ρεβάνς ο Άρης πρέπει να έχει μυαλό, ψυχή και πλάνο. Γιατί στο Ισραήλ τα… ξέχασε όλα στα αποδυτήρια!

Το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει. Ούτε η ζέστη, ούτε οι καλοκαιρινές διακοπές, ούτε το 2-0 θα κρατήσει μακριά τους φίλους του Άρη. Υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα στην ΠΑΕ και από την κίνηση των εισιτηρίων. Είναι τέτοια η δίψα του κόσμου για διάκριση, που θα είναι με κάθε τρόπο στο γήπεδο, για να κάνει τουλάχιστον το καθήκον του.

Αν το κάνουν και οι ποδοσφαιριστές του Άρη υπάρχουν ελπίδες. Το ματς γυρίζει, κανείς δεν έχασε πριν από τη σέντρα. Αρκεί όμως ο Άρης να παίξει με μυαλό, με πάθος, με ψυχή και με πλάνο. Στο Τελ Αβίβ τα ξέχασε όλα στα αποδυτήρια. Μόνον ο Κουέστα αναποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις.

Μπούργος και ποδοσφαιριστές οφείλουν να δώσουν μία απάντηση και να εξιλεωθούν στον κόσμο για την κάκιστη εμφάνιση. Αυτή τη φορά όμως πρέπει να είναι έτοιμοι. Να έχουν πρόγραμμα. να ξέρουν τι θέλουν και πως θα το πάρουν. Ο κόσμος θα ανοίξει τον δρόμο, πρέπει όμως να βοηθήσει και η ομάδα του Άρη. Οφείλει να τα δώσει όλα για τον στόχο. Κι αν πέσει, να πέσει έχοντας προσπαθήσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News