Άρης-Μακάμπι: Άδικος αποκλεισμός ξανά στις λεπτομέρειες!

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης σχολιάζει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Άρη που οφείλεται κατά κύριο λόγο στο κακό πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ, αλλά και την μεγάλη χαμένη ευκαιρία να πετύχει κάτι καλύτερο φέτος στην Ευρώπη

Το κακό τρίτωσε! Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, ο Άρης άγγιξε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa Conference League, αλλά την έχασε στις λεπτομέρειες!

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος πάλεψε σαν θηρίο στο γήπεδο, έφτασε μία ανάσα από το να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά πλήρωσε μία μόνο αδράνεια στο ματς και κυρίως το κακό πρώτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ.

Το Κλεάνθης Βικελίδης χόρευσε μέχρι το τέλος, ο Μπούργος έτρεξε να σηκώσει τους παίκτες του από το χόρτο μετά το τελευταίο σφύριγμα, η ουσία όμως είναι πως αυτό ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό χειροκρότημα.

Πλέον ο Άρης γυρίζει στις εσωτερικές υποχρεώσεις, έχοντας μία ομάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά, καθώς θα δουλευτεί κι άλλο, αλλά θα κάνει και νέες μεταγραφές.

Αλλαγή σε 4-4-2 με ελεύθερο τον Πάλμα

Ο Χερμάν Μπούργος έκανε δύο αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι του Τελ Αβίβ, αλλά και αλλαγή σχηματισμού σε 4-4-2.

Ο Αργεντινός τεχνικός επανέφερε τον Λουίς Πάλμα δίπλα στον Γκρέι σε ελεύθερο ρόλο, όπως είχε παίξει και με την Γκόμελ, αντικαθιστώντας τον Ματέο Γκαρσία. Η δεύτερη αλλαγή ήταν η χρησιμοποίηση του Οντουμπάγιο στο δεξί άκρο αντί του Εμπακατά.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν δυνατά το ματς και ήταν από τους πρωταγωνιστές στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πάλμα ήταν άτυχος καθώς το εντυπωσιακό φάουλ που εκτέλεσε στο 25′ χτύπησε στο δοκάρι, ενώ ο Οντουμπάγιο είχε πολλά ανεβάσματα από δεξιά και μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι του Άρη.

Ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος της Μακάμπι, είχε για μεγάλο διάστημα την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας, είχε καλή ανάπτυξη, αλλά δεν έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Επιπλέον οι μεσοεπιθετικοί δεν μπορούσαν να συγχρονιστούν με τον Γκρέι όταν έκανε κίνηση για να πάρει την μπάλα στην περιοχή.

Ο Γκρέι έβαλε το πρώτο!

Ο Άρης μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με το απίστευτο σπρώξιμο από την κερκίδα άρχισε να αναστατώνει την άμυνα της Μακάμπι, που τα είχε χαμένα και είχε φορτωθεί και με πολλές κάρτες.

Στο 55′ ο Γκλέιζερ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ιτούρμπε που ήταν έτοιμος να σκοράρει και ο Σκοτσέζος Μπίτον υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον παίκτη της Μακάμπι. Ο Γκρέι ανέλαβε να το εκτελέσει και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πέμπτο ευρωπαϊκό του γκολ με τη φανέλα του Άρη!

Ο Ίβιτς έριξε τον Ζαχάβι για την Μακάμπι που έπαιζε με 10 και ο Μπούργος έπαιξε το χαρτί του με ελεγχόμενο ρίσκο, ρίχνοντας στο ματς τους Μάνου Γκαρθία και Καμάτσο (αποσύροντας Νταμπό και Ιτούρμπε), αναζητώντας το δεύτερο γκολ, που θα έδινε την ανάσα της παράτασης.

Πάλι τη ζημιά ο Ζαχάβι

Κι ενώ ο Άρης είχε το μομέντουμ κι έψαχνε ένα ακόμα γκολ, μια κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Άρη για τον Κανισόφσκι αποδείχθηκε μοιραία, καθώς ο Ζάχαβι δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία μόνος απέναντι στον Κουέστα για να κάνει το 1-1.

Στο 80′ ο Μάνου Γκαρθία έβγαλε μόνο του τον Γκρέι σε φάση ανάλογη με του Ζάχαβι, αλλά ο Τζαμαϊκανός έκανε κακό πλασέ και νικήθηκε από τον Πέρετζ!

Ο Ντουκουρέ απάντησε με το 2-1

Δύο λεπτά μετά όμως ο Άρης είχε το σθένος να απαντήσει στη χαμένη ευκαιρία του Γκρέι. Από τακουνάκι του σκόρερ του Άρη, ο Ντουκουρέ κατάφερε να πλασάρει πέφτοντας και να δώσει και πάλι προβάδισμα στον Άρη με 2-1.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News