Άρης-Λεβαδειακός: Σίφουνας Άρης με μάγους Μαντσίνι και Μάνου Γκαρθία

Eurokinissi

O Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για την εντυπωσιακή πρεμιέρα του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης με 3-0 κόντρα στον Λεβαδειακό και σχολιάζει την ποιότητα του Μαντσίνι και τα μαγικά του Μάνου Γκαρθία

Στα δύσκολα χρειάστηκε η ποιότητα του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού και όταν έκανε και το 2-0 στο φινάλε του ημιχρόνου, ουσιαστικά «κύκλωσε» τη νίκη του Άρη στην πρεμιέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπούργος διόρθωσε τις ανορθογραφίες και ο Άρης κυριάρχησε απόλυτα. Ο μάγος Μάνου Γκαρθία έδωσε ρεσιτάλ, ο Άρης πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Γκρέι που μετά την Ευρώπη σκόραρε και στο πρωτάθλημα, ενώ το Κλεάνθης Βικελίδης υποδέχτηκε όρθιο τον σπουδαίο Ζερβίνιο, που λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ.

Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά, ενώ η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε και πλάνο ενδεκάδας.

Με Καμάτσο η πρώτη ενδεκάδα

Ο Χερμάν Μπούργος είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του όλη την εβδομάδα, ωστόσο δεν έκρυβε εκπλήξεις η πρώτη ενδεκάδα. Ο Αργεντινός επέλεξε το ίδιο σχήμα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με μοναδικό νέο πρόσωπο τον Καμάτσο στη θέση του Ιτούρμπε.

Ο Ιτούρμπε (που ήταν βασικός σε κάθε ματς επί Μπούργος) αποκλείστηκε από την αποστολή προκειμένου να μπει ο Ζερβίνιο, καθώς ο Άρης έχει έξι ξένους παίκτες και θα κληθεί σε κάθε αγωνιστική να βρίσκει λύσεις για το πρόβλημα.

Τι έβαλες ρε Μαντσίνι;

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη στο πρώτο ημίχρονο! Ο Αργεντινός ξεδίπλωσε όλη του την ποιότητα στο χόρτο και με δύο εκπληκτικά γκολ, στο 12′ από την ασίστ του Γκρέι και το τρομερό τελείωμα και στο 45’+1′ όταν… έστειλε την άμυνα του Λεβαδειακού με προσποίηση και πλάσαρε αριστοτεχνικά τον Μάρκοβιτς.

Ο Μαντσίνι έχει σκοράρει στο 12′ και πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ

Η ποιότητα δεν έκρυψε τα κενά ειδικά στη μεσαία γραμμή

Ο Άρης πέτυχε δύο εντυπωσιακά γκολ στο ημίχρονο και είχε ευκαιρίες για περισσότερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεινοπάθησε από τον Λεβαδειακό, που με ευκολία έφτασε στην περιοχή του.

Μεγάλα κενά στην μεσαία γραμμή, φανερή η απουσία κόφτη, σοφτ άμυνα χωρίς το γνωστό περσινό πρέσινγκ που έπνιγε τους αντιπάλους, αργές αντιδράσεις και αβίαστα λάθη. Ο Άρης είχε 5 τελικές στο ημίχρονο και ο Λεβαδειακός 7.

Γι’ αυτό ίσως και ο Μπούργος προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα με δύο γρήγορες αλλαγές στο 46′. Τον Μάνου Γκαρθία αντί του Καμάτσο, στέλνοντας τον Πάλμα στα εξτρέμ και τον Ντιόπ στον άξονα αντί του Νταμπό.

Μαγικός Άρης στο δεύτερο ημίχρονο

Οι δύο αλλαγές του Μπούργος στο ημίχρονο ήταν η αιτία που παρουσιάστηκε ένας διαφορετικός Άρης στο γήπεδο. Με μεγαλύτερη πίεση στον άξονα και τον Μάνου Γκαρθία να κάνει μαγικά ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Στο 68′ ήρθε και το τρίτο γκολ, όταν ο Πάλμα με εκπληκτική ασίστ βρήκε τον Γκρέι μέσα στην περιοχή και ο Τζαμαϊκανός έκανε σεφτέ και στο πρωτάθλημα!

Σείστηκε το Χαριλάου για τον Ζερβίνιο

Στο 74′ του αγώνα ο Μπούργος σήκωσε τον Ζερβίνιο για να κάνει ντεμπούτο και το γήπεδο σείστηκε από τους φίλους του Άρη. Τέτοιο standing ovation είχε καιρό να δει το Χαριλάου για έναν ποδοσφαιριστή. Ο Ιβοριανός μπήκε στη θέση του Πάλμα και ο κόσμος δεν καθόταν στις θέσεις του.

Ο Ζερβίνιο αποφεύγει αντίπαλο του

Και μέσα σ’ όλα και ο… Τζοβάρας!

Και μέσα σε όλα τα θέματα της πρεμιέρας υπήρχε και ο Τζοβάρας! Ο διαιτητής από τη Φθιώτιδα δεν έκανε κάποιο χοντρό λάθος, αλλά από την αρχή άφησε πολλά φάουλ ατιμώρητα σε παίκτες του Λεβαδειακού και κράτησε στο τσεπάκι κάρτες προκαλώντας εκνευρισμό στην κερκίδα και στους ανθρώπους του Άρη. Οταν ο Άρης πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, ξεχάστηκε και ο Τζοβάρας.

Στις σουίτες και ο Νικολά Ενκουλού

Λίγο πριν από την σέντρα του αγώνα με τον Λεβαδειακό έφτασε στο Κλεάνθης Βικελίδης και ο Νικολά Ενκουλού. Ο Καμερουνέζος στόπερ παρακολούθησε τον αγώνα από τις σουίτες μαζί με τον ατζέντη του και αύριο θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Άρη.

Ο Καμερουνέζος Ενκουλού στις σουίτες του Κλεάνθης Βικελίδης

‘Ενα λουλούδι για τον Άλκη

Οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού επισκέφθηκαν το μνημείο για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό και απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του, ενώ και πριν από τη σέντρα του αγώνα, όλη η Βοιωτική αποστολή άφησε ένα λουλούδι στο μνημείο που βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, μέσα σε αποθέωση.

Οι παίκτες του Λεβαδειακού κρατώντας από ένα λουλούδι στη μνήμη του Άλκη

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News