Άρης: 10+1 σημειώσεις από τα «καπνισμένα» δημοσιογραφικά του Κλεάνθης Βικελίδης

Aris FC

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης καταγράφει μία ενδεκάδα σημειώσεων από το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ με πολλές διαπιστώσεις και αρκετά ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις.

Σημειώσεις, όχι από το υπόγειο σαν του Ντοστογιέφσκι, αλλά από τα δημοσιογραφικά του Κλεάνθης Βικελίδης, για το Άρης- ΠΑΟΚ με μπόλικο… καπνό και μια βροχή που ξέπλυνε στο τέλος τα πάντα.

Αρκετές απαντήσεις δόθηκαν, άλλα ζητήματα που έχουν τεθεί, θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας και ερωτηματικά ζητούν απαντήσεις:

  • Ο Τόλης Τερζής ως υπηρεσιακός προπονητής στο 8ο του ματς (δεν τα λες και λίγα) μετράει τρεις ισοπαλίες σε τρία ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το 2-2 στην Τούμπα Σεπτέμβριο του ’19, το 0-0 στο Βικελίδης τον Φεβρουάριο με τον Μπούργος στις κερκίδες και το 0-0 βράδυ της Κυριακής. Κυρίως όμως αποδόμησε τον Αργεντινό τεχνικό παρουσιάζοντας μετά από μια δύσκολη εβδομάδα μια ομάδα με ορθόδοξο στήσιμο, με σωστό αμυντικό προσανατολισμό που είχε ως αποτέλεσμα να απειληθεί ελάχιστα και που θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη.
  • Το κενό στην μεσαία γραμμή, παραμένει και ζητάει άμεσα λύση. Δεν ξέρω αν ο Νιγηριανός Ετέμπο θα είναι αυτός που θα συμμαζέψει τα χαφ και θα ενώσει την άμυνα με την επίθεση. Το σίγουρο είναι πως ο Ντιόπ και ο Νταμπό έχουν χτυπητές αδυναμίες και ίσως θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να φτάσουν σε καλή κατάσταση. Παράλληλα κοντά τους χάνεται και ο φιλότιμος Ντουκουρέ. Η απουσία των Σάσα και Ματίγια δεν καλύφθηκε.
  • Ο Μαζικού που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και έδειξε ότι δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα, ειδικά με τις εμφανίσεις του Πίρσμαν. Ο Τερζής είπε αφοπλιστικά ότι ήταν έτοιμος εδώ και καιρό (και εξέθεσε δις τον Μπούργος).
  • Ο Ματέο Γκαρσία, που θύμισε τον Ματέο από τα παλιά. Είχε ψυχή, είχε πάθος, βοήθησε τρομερά ανασταλτικά και βοήθησε και τον Εμπακατά να παίξει καλύτερα, χωρίς να παλεύει με δύο και περισσότερους αντιπάλους.
  • Τα μαζεμένα γκολ του Γκρέι μάλλον έκρυψαν την αγωνιστική του κατάσταση. Ακόμη παραμένει ανέτοιμος, με περιττά κιλά, αργές αντιδράσεις, αλλά είναι ο μοναδικός φορ και δεν έχει αντίπαλο. Η εκτέλεση στο πέναλτι ήταν τραγική, έστω κι αν είναι φορ, με Μάνου Γκαρθία στην ενδεκάδα δεν μπορεί να χτυπάει ο Γκρέι τα πέναλτι.
  • Από την ευκαιρία του Μπράντον Τόμας και μετά το γήπεδο ήταν κατηφορικό. Ο Άρης έκλεισε στην περιοχή τον ΠΑΟΚ και τον πολιόρκησε με φάουλ, κόρνερ, πέναλτι, με σέντρες και κάθετες, αλλά δεν σκόραρε.
  • Ο Άρης χρειάζεται επειγόντως αμυντικό μέσο, αλλά και σέντερ φορ. Θα έλεγα από δύο, αλλά έχουν γίνει πολλές μεταγραφές ως τώρα.
  • Ο νέος προπονητής πρέπει να κλείσει άμεσα, δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Η εξαιρετική περίπτωση του Βελάθκεθ χάθηκε, ο νέος τεχνικός πρέπει μέχρι την Τετάρτη που η ομάδα θα επιστρέψει στις προπονήσεις να βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο στο Ρύσιο.
  • Ο ηγέτης που εξακολουθεί να λείπει από το ρόστερ. Μπορεί να ήρθαν τρανταχτά ονόματα, ο Άρης να έχει έναν Ζερβίνιο στο ρόστερ και να πλήρωσε εκατομμύρια για να αγοράσει τον Μάνου Γκαρθία, ωστόσο προσωπικότητα σαν τον αρχηγό Μπρούνο Γκάμα, που μιλούσε διαρκώς στους παίκτες, τους συμβούλευε και τους «έφτιαχνε» πριν από τα μεγάλα παιχνίδια, δεν υπάρχει στα αποδυτήρια.
  • Η κερκίδα του Κλεάνθης Βικελίδης θα συζητιέται για πολλά χρόνια! Πυρσοί, καπνογόνα, πυροτεχνήματα, δημιουργήσαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Χαλάλι ο καπνός, η εικόνα ήταν εντυπωσιακή. Όπως και ο κόσμος, που μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ζητούσε το γκολ εν χορώ και υπό καταρρακτώδη βροχή.
  • Ενδέκατη και τελευταία σημείωση: Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια ο Άρης όχι μόνο αγνοεί την ήττα από τον ΠΑΟΚ (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, αλλά δεν έχει δεχθεί και γκολ. Τελευταία φορά που δέχθηκε γκολ ο Άρης ήταν στις 9 Μαϊου 2021. Δεν είναι αλαζονικό, απλή καταγραφή είναι…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News