Άρης: Βάλατε κι εσείς ένα… σπίτι στο διπλό;

Eurokinissi

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τον άνεμο που έφερε μαζί του από την Αγγλία ο Άλαν Πάρντιου και τις αποστομωτικές απαντήσεις που έδωσε ο Άρης κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, δημιουργώντας του… ένα βουνό προβλήματα!

Αν ο Άλαν Πάρντιου κατάφερε στο παρθενικό του παιχνίδι να τιθασσεύσει τους ποδοσφαιριστές του και να τους κατευθύνει στη νίκη επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού, τότε στο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε πολλά.

Η νίκη αυτή έχει κομβική σημασία. Όχι μόνο γιατί ο Άρης δεν ήθελε να μείνει νωρίς μακριά από την κορυφή, ούτε γιατί ήθελε να κερδίσει ηρεμία και να δουλέψει απερίσπαστος στο διάστημα της διακοπής σε καλό κλίμα. Αυτονόητα είναι αυτά.

Κόπηκαν τα γελάκια του καλοκαιριού…

Πολύ περισσότερο όμως χρειαζόταν τη νίκη γιατί ο Άρης είχε την ανάγκη σαν οργανισμός να δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς που θεωρούσαν ευκαιρία το διπλό για να βάλουν ένα σπίτι στο στοίχημα και να αποκτήσουν άλλο ένα (και τώρα δεν έχουν ούτε το πρώτο) και κυρίως για να κόψει τα γελάκια σε όσους έκαναν πλάκα για το αν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Super League.

O Άρης έχει συγκεντρώσει εξαιρετικούς παίκτες στο ρόστερ του κι ο Άλαν Πάρντιου με την εμπειρία που κουβαλάει από την Premier League έπαθε πλάκα με την τεχνική τους ποιότητα.

Ωστόσο το club πρέπει να καλύψει κάποια κενά, να διορθώσει όποια λάθη έγιναν στον μεταγραφικό σχεδιασμό και παράλληλα έπρεπε να βρει κι έναν άνθρωπο στην άκρη του πάγκου να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Φαίνεται ότι τον βρήκε.

Mε τις αλλαγές του o Πάρντιου έδεσε «κόμπο» τον Κορμπεράν και ανέδειξε τα αμυντικά προβληματα του Ολυμπιακού

Οι φωνές του Άλαν Πάρντιου και τα… f@*@$#$@%@$@ck που έριξε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, ακούγονται ακόμα στην Παπαναστασίου. Και φαίνεται ότι έπιασαν και τόπο. Ο Άγγλος, που λίγο έλειψε να… χειροκροτηθεί στη συνέντευξη Τύπου για την απολαυστική κουβέντα που έκανε μετά την σιγή ασυρμάτου του Μπούργος, δείχνει αποφασισμένος να βάλει κανόνες, τάξη και να μετατρέψει σε ομάδα αυτούς τους παικταράδες όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος.

Πως το έλεγε ο ποιητής; «Ήμασταν πάντοτε ψυχάρες, μα δεν αλλάζαμε μπαλιές!». Ο Άρης ήταν νωχελικός και μαλθακός για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Άγγλος ξύπνησε τους παίκτες του και με τις αλλαγές του έδεσε «κόμπο» τον Κορμπεράν, φέρνοντας στην επιφάνεια τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού.

Κόντρα σε όλα όσα έχουμε συνηθίσει, ο Πάρντιου δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί στην αίθουσα τύπου πως ο Γκρέι δεν μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και πως στο μυαλό του και τις σημειώσεις του υπήρχε μόνο το νούμερο 17 του Πάλμα.

Ο πιτσιρικάς που πανηγύρισε αλά Μάικλ Τζάκσον το νικητήριο γκολ, μαζί με τον game changer Μαντσίνι, για τον οποίο ο Πάρντιου έλεγε στην πρώτη μόλις συνέντευξη ότι μπορεί μόνος του να γυρίσει ένα παιχνίδι, έφεραν τα πάνω κάτω, αναδεικνύοντας και τον «μάγο» Μάνου Γκαρθία, που μέχρι εκείνη την ώρα, πάλευε μόνος του με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News