Άρης: Βρήκε τα λάθη, τώρα πρέπει να βρει και τις λύσεις

Eurokinissi

Ο Άλαν Πάρντιου συνειδητοποίησε στο δεύτερό του ματς στον πάγκο του Άρη, ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να διορθώσει τα λάθη και να βάλει τη σφραγίδα του. Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης σχολιάζει.

Χωρίς λάθος, γκολ δεν μπαίνει στο ποδόσφαιρο και ο Άρης τα έκανε όλα λάθος στο Πανθεσσαλικό για να κάνει τελικά δώρο στον Βόλο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ουσιαστικά έχασε για δεύτερη φορά με απογοητευτικό τρόπο μετά το Αγρίνιο και στον Βόλο και μαζί έχασε και την ευκαιρία να σκαρφαλώσει μόνος στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Να διορθωθούν τα λάθη για να μην γίνουν σφάλματα…

Το παιχνίδι του Βόλου κρίθηκε από τα ατομικά λάθη των παικτών, που κόστισαν στον Άρη τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ανέδειξε όμως κι άλλα λάθη. Λάθη που έγιναν στο μεταγραφικό σχεδιασμό, λάθη του Πάρντιου, λάθη που πρέπει να διορθωθούν για να μην γίνουν σφάλματα. Γιατί μετά θα είναι πολύ αργά.

Καθαρά αγωνιστικά, λάθη σαν αυτά του Μαζικού (η ενέργειά του στο δεύτερο γκολ δεν γίνεται ούτε σε ερασιτεχνικούς αγώνες και μετά κάνει και πέναλτι), λάθη επαναλαμβανόμενα σαν αυτά του Πίρσμαν (που τα είχε κάνει και με την Μακάμπι), λάθη σαν του Ντιόπ (που τα κάνει διαρκώς και δεν βελτιώνεται), οδήγησαν στην ήττα από τον Βόλο.

Λάθη έκανε ο Άλαν Πάρντιου, που έμαθε με τον άσχημο τρόπο πως ακόμα δεν ξέρει τόσο καλά την ομάδα όσο υπολόγιζε. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Πίρσμαν αντί του Ενκουλού δεν τον δικαίωσε. Η έμπνευση ήρθε κόντρα στην λογική και απέτυχε, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα ούτε η λογική στην περίπτωση του Ντιόπ. Ούτε καν η απόφαση του να ξεκινήσει τον Πάλμα του βγήκε, ίσως μάλιστα να άργησε και να τον ρίξει στο παιχνίδι.

Πλέον ο Πάρντιου έχει ξεκάθαρη εικόνα ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά με τους παίκτες του, τουλάχιστον σε μεσοαμυντικό επίπεδο. Όσον αφορά την επίθεση, ο Άρης έμεινε άσφαιρος σε ένα ματς που έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτά συμβαίνουν, ειδικά όταν ένα ματς έχει στραβώσει. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι 0-2 στο 10′ και να συζητάμε τώρα για κάτι άλλο, αλλά για μπάλα μιλάμε. Τουλάχιστον εδώ υπάρχουν οι επιλογές για τον Άγγλο.

Οι ελπίδες όλες στον Ετέμπο

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι κάτι πάει λάθος στην μεσαία γραμμή. Ο Ντουκουρέ είναι νοκ άουτ, οι Νταμπό και Ντιόπ δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες και οι άνθρωποι του Άρη εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Ετέμπο για να συμμαζέψει την μεσαία γραμμή.

Το ίδιο ισχύει και για τα δύο άκρα της άμυνας, όπως ο Άρης δεν δείχνει να έχει κερδίσει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, το αντίθετο μάλιστα. Όσο για το κέντρο της άμυνας, ο τραυματισμός του Μπράμπετς έδειξε πως έπρεπε να γίνει καλύτερη διαχείριση στο θέμα των στόπερ. Ο Ιανουάριος είναι κοντά και θα χρειαστούν στοχευμένες κινήσεις με έναν κομβικό παίκτη σε κάθε γραμμή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News