Άρης: Και… πώς να είναι καλά όταν διαλύεται από δύο τραυματισμούς;

Eurokinissi

Ο Άρης δεν βρήκε ποτέ λύσεις για τις κομβικές απουσίες των Ντουκουρέ και Μπράμπετς και η νέα ήττα από την ΑΕΚ έφερε στο φως σημαντικές αδυναμίες, που αν δεν τις διορθώσει κινδυνεύει με το καλημέρα να εκτροχιαστεί σε μια χρονιά που ξεκίνησε με υψηλούς στόχους

Είχε κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τις τελευταίες αποδοκιμασίες και σίγουρα είχαμε ξεχάσει την τελευταία φορά που φίλοι του Άρη αποχωρούσαν από το γήπεδο πριν από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η στενάχωρη εικόνα του Άρη στο γήπεδο κόντρα στην ΑΕΚ η οποία έκανε παρέλαση, είναι εικόνα που δεν μπορεί να κρυφτεί. Και ο κόσμος βλέπει και λογικό είναι να απογητεύεται.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο η εμφάνιση της ΑΕΚ, που έπαιζε με τρομερή δύναμη, διπλάσια ταχύτητα και ξεκάθαρο πλάνο, να φέρει στην επιφάνεια σημαντικές αδυναμίες του Άρη, που προέκυψαν μετά τους τραυματισμούς των Ντουκουρέ και Μπράμπετς.

Τραυματισμοί που δεν μπόρεσαν να καλυφθούν, κενά που μεγάλωσαν αντί να κλείσουν και που φέρνουν στην δύσκολη θέση και τον ίδιο τον Πάρντιου που χτες σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου την απουσία του Ντουκουρέ.

Ούτε σπίθα, ούτε πάθος, ούτε ψυχή

Ο κόσμος ζήτησε πάθος από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, το είδε με τα μάτια του ότι δεν υπήρχε η σπίθα κόντρα στην ΑΕΚ, ούτε η ψυχή. Στη νίκη με ανατροπή επί του Ολυμπιακού, ο Άρης πετούσε φωτιές στο δεύτερο ημίχρονο. Βγήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή και το πέτυχε. Με την ΑΕΚ ήταν σκιά του εαυτού του, αποκαρδιωτικός, αδύναμος, έχοντας αποδεχτεί την κατά κράτος ήττα και περιμένοντας τη λύτρωση από το στραγάλι του ρέφερι.

Πως λοιπόν να είναι καλά ο Άρης, όταν διαλύεται από δύο τραυματισμούς; Πως είναι δυνατόν ομάδα αυτού του επιπέδου να κάνει τόσο φτηνά ατομικά λάθη; Πως να τα διορθώσει αυτά ο Πάρντιου; Όπως και στον Βόλο, έτσι και με την ΑΕΚ, ο Άρης έκανε δώρο και τα δύο γκολ. Στο πρώτο γκολ κοιμήθηκε όλη η άμυνα, στο δεύτερο έδωσε ασίστ ο Μαντσίνι, ο ποδοσφαιριστής που έπαιζε με τον περισσότερο πάθος από τους υπόλοιπους δέκα. Κι έγιναν ένα σωρό ακόμα λάθη, που δεν μετατράπηκαν σε γκολ από την αστοχία των παικτών της ΑΕΚ.

Άρη πάρ’το αλλιώς…

Είναι προφανές ότι ο Άρης πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του, να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει για να γυρίσει στις νίκες το Σάββατο κόντρα στον Ιωνικό. Δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια. Αν στραβοπατήσει και σ’ αυτό το ματς, δεδομένου ότι ακολουθεί και αυτό στη Λεωφόρο με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο Άρης θα κινδυνέψει σοβαρά να εκτροχιαστεί στο πρωτάθλημα, σε μία σεζόν που άρχισε με υψηλές προσδοκίες και στόχους. Πρέπει να κρατηθεί στην πρώτη πεντάδα  μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον Πάρντιου να δουλέψει το δικό του πλάνο με ηρεμία.

Μέχρι τότε ο Άρης ελπίζει ότι ο Ετέμπο θα μπει γρηγορότερα από τις κανονικές συνθήκες και θα μπορέσει να συμμαζέψει τη μεσαία γραμμή, ότι θα πάρει περισσότερα από τις μεταγραφές, καθώς οι παλιοί που έχουν μείνει σηκώνουν το βάρος, ότι θα αποκτήσει ξανά τη νοοτροπία του νικητή και θα βρει το πάθος του. Ο Άλαν Πάρντιου έχει πολλή δουλειά να κάνει. Δεν αρκεί μόνο να εμπνεύσει με το κύρος του τους παίκτες του. Καταλαβαίνει ότι πρέπει και ο ίδιος με ένα τακτικό πλάνο να βγάλει την ομάδα του από το αδιέξοδο…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News