Άρης: Άλαν πάτα το! Η ευκαιρία του Άρη να γυρίσει το κουμπί στο πιο δύσκολο ματς της σεζόν

EUROKINISSI

Ο Άρης του Πάρντιου αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, που νίκησε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στην πιο επικίνδυνη αποστολή της σεζόν κι έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του και να αλλάξει τη μοίρα του. Μπορεί να τα καταφέρει; Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Εκ των πραγμάτων, ο Άρης που τα τελευταία χρόνια κάνει ζημιές στον Παναθηναϊκό και τον βυθίζει σε εσωτερικά προβλήματα, πάει απόψε στη Λεωφόρο ως «underdog». Με σαφώς μικρότερες πιθανότητες για να αναδειχτεί νικητής στο τελευταίο σφύριγμα.

Είναι το προφανές. Ο Παναθηναϊκός παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο να τον κατευθύνει με μοναδική μαεστρία, έχει ποιότητα, υπερκάλυψε τα κενά του με στοχευμένες επιλογές, έχει την ψυχολογία με το μέρος του, μετράει ένα σερί 8Χ8 και ο κόσμος του θα γεμίσει ακόμα και τα κενά των… ορθίων για να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη. Υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για ένα κακό αποτέλεσμα που θα ανοίξει το κουτί της εσωστρέφειας.

Άρα σε τι μπορεί να ελπίζει ο Άρης το βράδυ στη Λεωφόρο; Και τι μπορεί να περιμένουν οι φίλαθλοι του Άρη, που βλέπουν την ομάδα τους με διαρκή σκαμπανεβάσματα;

«Εχει περισσότερα να κερδίσει από όσα έχει να χάσει»

Το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια που μπορεί μια ομάδα να αλλάξει τη μοίρα της. Ο Άρης καίγεται για μια καλή εμφάνιση και ένα πειστικό διπλό κόντρα στο πιο ισχυρό φαβορί, σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, για να ξαναμπεί δυναμικά στην πορεία του. Να γυρίσει το κουμπί και να αλλάξει την ψυχολογία του.

Στο αποψινό παιχνίδι, ο Άρης έχει περισσότερα να κερδίσει από όσα έχει να χάσει. Αν δεν τα καταφέρει στη Λεωφόρο θα έχει υποκύψει στο νόμο των πιθανοτήτων και έχοντας ολοκληρώσει όλα τα ντέρμπι, θα προσπαθήσει να ανασκουμπωθεί για να κάνει μια νέα αρχή ώστε να μείνει κοντά στην πρώτη εξάδα.

Αν όμως κερδίσει, το κέρδος του θα είναι πολλαπλάσιο. Ο Άλαν Πάρντιου που προσπαθεί να μάθει την ομάδα του με τον δύσκολο τρόπο, παιχνίδι με παιχνίδι, το ξέρει καλά. Μια μεγάλη νίκη θα του δώσει τη δυνατότητα να βρει αυτό που ψάχνει από την αρχή της σεζόν. Σταθερότητα, ηρεμία και διάρκεια. Στοιχεία που του έχουν λείψει τόσο πολύ, αλλά του έχουν κοστίσει και σημαντικους βαθμούς.

Αν καταφέρει να αντέξει στην πίεση ψηλά του Παναθηναϊκού, αν αποφύγει τα αβίαστα λάθη που τον έχουν φέρει πολλές φορές φέτος σε δύσκολη θέση, αν αντιμετωπίσει την εξαιρετική μετάβαση των παικτών του Παναθηναϊκού στην επίθεση, τότε έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζημιά μπροστά κι ας έχει σημαντικές απουσίες. Κι αν ο Ετέμπο έχει λίγη βοήθεια στην μεσαία γραμμή που να βγάζει ασφάλεια σε όλο το σύνολο, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα.

Μπορεί ο Άρης να τα καταφέρει; Θα το δείξει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Το σίγουρο είναι πως το βραδινό ματς θα έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News