Άρης: Δεν πάει πουθενά αν κυνηγάει την ανατροπή σε κάθε αγώνα!

Eurokinissi

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Άλαν Πάρντιου, ο Άρης έχει βρεθεί πίσω στο σκορ και στους έξι αγώνες, καταφέρνοντας να ανατρέψει τους δύο από αυτούς. Λύνει ένα πρόβλημα ο Άγγλος και γεννιέται ένα άλλο…

Η τελευταία εικόνα που έμεινε στο μυαλό όλων όσων παρακολούθησαν την ισοπαλία του Άρη με τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι ένα τσουβάλι χαμένων ευκαιριών, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν υπάρχει φίλαθλος του Άρη που να μην έχει βάλει τον εαυτό του στη θέση του Καμάτσο στο 86′ να σκοράρει σε άδεια εστία και να πανηγυρίζει μπροστά στη Θύρα 3.

Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και ο Καμάτσο έχει ήδη αστοχήσει σε ένα ακόμα «μάτι» με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που μπορεί να είχε στείλει τον Άρη σε έναν ακόμα ευρωπαίκό γύρο.

Ο Άρης είχε 18 τελικές στο ματς με τον ΟΦΗ, από τις οποίες τις 14 μέσα από την περιοχή! Κι όμως δεν κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα γκολ, ενώ για να σκοράρει χρειάστηκε το μαγικό γκολ του Αντρέ Γκρέι, που έχασε τα εύκολα, αλλά βρήκε δίχτυα με το ανάποδο ψαλίδι.

Κουράστηκε να κυνηγάει σε κάθε ματς

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Άρης συμμάζεψε την αμυντική του συμπεριφορά, μέχρι που προδόθηκε στο 92′ από στατική φάση. Στο ματς με τον ΟΦΗ έγινε δημιουργικός στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει.

Συνολικά όμως από την ημέρα που ανέλαβε ο Πάρντιου, είναι απίστευτο πως ο Άρης όχι μόνο δέχεται γκολ σε κάθε ματς, αλλά δέχεται και πρώτος γκολ με αποτέλεσμα να κυνηγάει στο σκορ τον αντίπαλο για να κάνει την ανατροπή.

Δύο φορές τα κατάφερε, με Ολυμπιακό και Ιωνικό. Με τον ΟΦΗ λίγο έλειψε να το πετύχει. Αλλά μετράει και τρεις ήττες με Βόλο, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Και είναι ψυχοφθόρο για μια ομάδα σε κάθε παιχνίδι να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να τρέχει ασταμάτητα για να ισοφαρίσει. Ο Μπράμπετς γύρισε στην άμυνα, αλλά ο Άρης δεν κράτησε το μηδέν και ο ΟΦΗ με τέσσερις τελικές θα μπορούσε να σκοράρει δύο γκολ.

Μόνο με ένα σερί θα πάρει μπροστά

Ο Άρης τα παλεύει και κάθε φορά διορθώνει κάτι, αλλά τα προβλήματα θυμίζουν Λερναία Ύδρα. Είναι προφανές ότι έχει χάσει κάτι από τον ισχυρό χαρακτήρα που είχε στην περσινή περίοδο. Ίσως λείπει η προσωπικότητα από τα βαριά χαρτιά. Ίσως λείπει η συγκέντρωση, η ατομική ευθύνη έχει κοστίσει σημαντικά. Ίσως και ο Πάρντιου να άργησε να προσαρμοστεί και να μην είδε προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Ασφαλώς ο Άρης αντιμετώπισε και σημαντικό πρόβλημα με τραυματίες και τιμωρημένους.

Τα ντέρμπι πέρασαν και η ισοπαλία με τον ΟΦΗ είναι εκτός προγράμματος. Τώρα ο Άρης θα πάει να παίξει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, έχοντας χάσει την επαφή με την πρώτη δυάδα. Για αρχή χρειάζεται μια νίκη, αλλά μόνο με ένα σερί θα ξαναμπει δυνατά στο παιχνίδι και να αναπληρώσει τις απώλειες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News