Άρης: Έστρωσε η άμυνα, έφτιαξε το κέντρο, χάλασε η επίθεση…

Eurokinissi

Ο Άρης αγνοεί τη νίκη για τρία συνεχόμενα παιχνίδια και το 4Χ4 μέχρι το Μουντιάλ έγινε… 2Χ2 για να μην χαθεί η επαφή με την πεντάδα. Ο Πάρντιου δεν πιστεύει βλέποντας τους παίκτες του να παθαίνουν εμπλοκή έξω από την περιοχή, το VAR ακύρωσε γκολ για δεύτερο σερί ματς κι ο Παναγιώτης Γκαμπράνης σχολιάζει

Χειμώνας έρχεται κι ο Άρης πάει να κολλήσει όλες τις ασθένειες, μέχρι να έρθει το… εμβόλιο των μεταγραφών! Χωρίς νίκη για τρία συνεχόμενα παιχνίδια, βλέπει την πεντάδα να ξεμακραίνει και παρατηρεί από μακριά αδυνατώντας να κάνει κάτι.

Το μεγάλο πρόβλημα στην μεσαία γραμμή διορθώθηκε από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Πίτερ Ετέμπο. Ο Νιγηριανός συμμάζεψε όλο το κέντρο κι έκανε ακόμη και τον Νταμπό να παίζει καλύτερα. Η άμυνα άρχισε να στρώνει σε γενικό βαθμό, ας όψεται και ο Άγιος Κουέστα (αν και πάλι παιδικά λάθη, όπως στη Λεωφόρο κάνουν ζημιές).

Το 4Χ4 που έγινε 2Χ2

Και ξαφνικά μπούκωσε η επίθεση, εκεί που ο Άρης έχει τις περισσότερες λύσεις. με ένα γκολ σε τρεις αγώνες και δύο βαθμούς αντί για επτά δεν πάει πουθενά. Μετά την ήττα στη Λεωφόρο και έχοντας δώσει όλα τα ντέρμπι, ο Άρης πήγαινε για το 4Χ4 πριν το Μουντιάλ. Εγινε 3Χ3 και πάμε για το 2Χ2 με Λαμία στο Βικελίδης και ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

«Καμία αιχμή για Ατρόμητο και ΟΦΗ», όπως θα έλεγε και ο Αναστό, αλλά αν δεν μπορεί να πάρει ο Άρης έξι βαθμούς στα δύο αυτά παιχνίδια, όπου κυριάρχησε απόλυτα με 26-11 τελικές συνολικά και 65-35% κατοχή, δεν μπορεί να έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα, γιατί απλά δεν θα προλάβει.

Μεγάλη η ατομική ευθύνη

Ο Άλαν Πάρντιου είναι σοκαρισμένος με τις χαμένες ευκαιρίες. Βλέπει τους παίκτες του να ελέγχουν την μπάλα, τον ρυθμό, να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, να πιέζουν και να κλείνουν τον αντίπαλό τους στην άμυνα του, αλλά στην επίθεση το απόλυτο τίποτα.

Μία στατική ομάδα, με παίκτες που δυσκολεύονται στο γκολ και ατομική ευθύνη πολύ μεγάλη. Ο Γκρέι είτε παίρνει δύσκολα την μπάλα, είτε ξοδεύει δυνάμεις με περιττές ενέργειες (έκλεψε κι ένα γκολ από τον Μαντσίνι διώχνοντας σαν άλλος αμυντικός). Ο Ιτούρμπε δεν σημαδεύει ποτέ εστία με αποτέλεσμα να μην τελειώνει ούτε μία προσπάθεια. Ο Μαντσίνι με τον Πάλμα είναι σε κάθετη πτώση μετά το μεταγραφικό ενδιαφέρον. Ο Μάνου Γκαρθία δεν πατάει στην αντίπαλη περιοχή και δεν σουτάρει, ο Καμάτσο αστοχεί πάνω από τη γραμμή.

Ο Άρης δεν παίρνει τίποτε από στατικές φάσεις (κι αυτό που πέτυχε στο Περιστέρι ακυρώθηκε) και σπαταλά όλα τα κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι εκεί που δεν είναι κανείς, κόντρα σε μία άμυνα που έχει τεράστια προβλήματα. Μόλις οι ποδοσφαιριστές του Άρη φτάσουν έξω από την αντίπαλη περιοχή δεν ξέρουν αν πρέπει να σεντράρουν, να σουτάρουν, να κάνουν προσωπική ενέργεια, να δώσουν μια πάσα. Όχι πως δεν έχει και ο Πάρντιου το δικό του μερίδιο ευθύνης με τις αλλαγές του, σίγουρα όμως δεν έχει το μεγαλύτερο.

VARα κι εσύ…

Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχει και το VAR που ακυρώνει με παρέμβασή του για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι γκολ του Άρη, χωρίς να έχει πειστεί κανείς ότι ήταν σωστές αποφάσεις.  Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι έχει δίκιο, απαιτείται μεγεθυντικός φακός για να βρεις την ανατριχιαστική λεπτομέρεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News