Άρης: Ίδια ομάδα, άλλο αποτέλεσμα – Τα γκολ μπορούν να τον μεταμορφώσουν

facebook Aris FC

Ο Πάρντιου ζητούσε 70 λεπτά ηρεμίας από την κερκίδα και άρχισε να σκέφτεται τα μεταφυσικά, μέχρι που οι παίκτες του σκόραραν πρώτοι, πάτησαν γκάζι και έδειξαν τις αληθινές τους δυνατότητες όταν απελευθερώθηκαν από το άγχος.

Όσοι πήγαν στο Κλεάνθης Βικελίδης στο ματς του Άρη με τον ΟΦΗ και βρέθηκαν και χτες το βράδυ στην ίδια καρέκλα για το ματς με τη Λαμία, έζησαν το ίδιο ακριβώς πράγμα με μία διαφορά. Με τον ΟΦΗ αποδοκίμασαν στο τέλος, με τη Λαμία ζητωκραύγαζαν από την αρχή.

Μπάλα είναι και χωρίς γκολ δεν έχει νόημα. Κι αυτή τη φορά ο Άρης βρήκε νωρίς το νόημα. Γιατί αν ο Ντε Βινσέντι είχε κάνει το 0-1 ή ακυρωνόταν πάλι κανένα γκολ του Φαμπιάνο (λέμε τώρα, όπως στο Περιστέρι), κανείς δεν ξέρει αν θα επικρατούσε αυτή η ευφορία στο Βικελίδης.

Ο Πάρντιου συνεχίζει να ψάχνεται λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. Αλλάζει θέση τα πανέμορφα λουλούδια στο βάζο όπως είπε την παραμονή του αγώνα. Ψάχνει την καλύτερη ενδεκάδα; Τους θέλει φρέσκους; Το θέμα είναι ότι ο Άρης «πετούσε» στο γήπεδο από τη στιγμή που βρήκε πρώτος το γκολ. Είναι τεράστια πίεση να τρέχεις σε κάθε ματς για την ανατροπή.

Όταν ήρθε και η αποβολή του Μπεχαράνο, ο Άρης σταμάτησε να βλέπει τη Λαμία. Τα πόδια λύθηκαν, οι παίκτες του Άρη απελευθερώθηκαν, ξεδιπλώθηκαν και θα μπορούσαν να είχαν βάλει πολλά περισσότερα από τα πέντε γκολ. Αν φύγει με το διπλό από τα Γιάννινα και δουλέψει στη διακοπή, τότε μπορεί να επιστρέψει και να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα, ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Ο Πάλμα θα γίνει ηγέτης αργά ή γρήγορα

Από την ημέρα που έφτασαν οι πρώτες προτάσεις για μεταγραφή, ο Λουίς Πάλμα ήταν στα χαμένα. Ο μικρός από την Ονδούρα κουβαλάει πάνω του πολλά κιλά μπάλας, έχει τρομερά χτυπήματα, έχει ποδοσφαιρικό θράσος, χρειάζεται όμως δίπλα του κάποιον να τον καθοδηγεί. Είναι τυχερός που συνυπάρχει με τον Πάρντιου. Ο Αγγλος διαχειρίστηκε πολλά τέτοια ταλέντα σαν τον Πάλμα και μπορεί να τον κουμαντάρει. Πρέπει όμως και ο ίδιος να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος όταν παίζει. Έχει απίστευτα χαρίσματα και αργά ή γρήγορα θα γίνει ο ηγέτης του Άρη, μέχρι να κάνει μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό. Μέχρι τότε τα πόδια του πρέπει να είναι κολλημένα στο χόρτο και το μυαλό του στο γήπεδο.

Ένας Ετέμπο τον άλλαξε, δυο μεταγραφές θα τον απογειώσουν

Ο Άρης βρήκε τις ισορροπίες του, ουσιαστικά με μία μόνο προσθήκη. Από τη στιγμή που ο Ετέμπο συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα στην μεσαία γραμμή, ο Άρης κάνει διαρκώς βήματα μπροστά και ο Πάρντιου διορθώνει κάθε φορά και κάτι που πάει στραβά. Μεσαία γραμμή, μετά η άμυνα (δύο ματς με μηδέν παθητικό), τώρα τα στημένα, ήρθε και το γκολ.

Αν στις μεταγραφές κινηθεί στοχευμένα και ψαρέψει δύο διαμαντάκια, ο Άρης μπορεί να αλλάξει δραματικά τη μοίρα του. Οι αδυναμίες είναι συγκεκριμένες, ο Πάρντιου έχει ξεκάθαρη εικόνα ποιοι μπορούν να προσφέρουν και ποιοι όχι και αν καλυφθούν τα κενά, ο Άρης θα πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες του για κάτι καλό. Μέχρι τότε όμως πρέπει να δείξει και διάρκεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News