Άρης: Η ανάγκη να μειώσει το ρίσκο στις μεταγραφές, αλλά και να ελαφρύνει το ρόστερ

EUROKINISSI

Με τον Άρη να κυνηγάει από την έκτη θέση, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου θα είναι κομβική. Θα πρέπει να κάνει ουσιαστικές κινήσεις με έτοιμους παίκτες, αλλά ταυτόχρονα να αποδεσμεύσει και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν βοηθήσει ως τώρα.

Το πρώτο… προΧριστουγεννιάτικο Μουντιάλ αλλάζει τα δεδομένα και στον μεταγραφικό χάρτη, καθώς οι περισσότερες ομάδες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την διακοπή των πρωταθλημάτων είτε για να κάνουν πολύ πιο γρήγορα τον σχεδιασμό τους, είτε για να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές που θα ενσωματωθούν νωρίτερα στις προπονήσεις.

Με τον Άρη να πατάει γκάζι στις τελευταίες αγωνιστικές και να δείχνει μια δυναμική που μπορεί να του κερδίσει μια δυο θέσεις ακόμα στη βαθμολογία, είναι εξόχως σημαντικό να στοχεύσει σε ουσιαστικές μεταγραφές και να μειώσει τις πιθανότητες ρίσκου.

Δεν κερδίζεις κάθε μέρα το λαχείο…

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη υπόθεση, θυμίζουν συνήθως κλήρωση λαχείου. Η δεξαμενή των παικτών δεν είναι μεγάλη, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεσμεύονται με συμβόλαια και πρέπει να γίνει εξαιρετική προετοιμασία και οργάνωση, αλλά και να έχει προηγηθεί σημαντικός φόρτος δουλειάς για να επιτευχθεί η καλύτερη επιλογή.

Στη θέση που βρίσκεται ο Άρης θα χρειαστεί συγκεκριμένα κομμάτια στο παζλ, που πλέον φαίνονται ξεκάθαρα. Το βασικότερο είναι να βρει ένα «εξαρο-οκτάρι» δίπλα στον Ετέμπο και έναν γκολτζή σέντερ φορ που να παίζει μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια έναν ακόμη εξτρέμ αν αποχωρήσει άμεσα ο Μαντσίνι κι έναν στόπερ.

Τα κουκιά είναι μετρημένα, αλλά πρέπει να γίνουν οι σωστές επιλογές. Παίκτες έτοιμοι να αγωνιστούν, χωρίς τραυματισμούς, με εμπειρία και προοπτική. Δεν είναι εύκολο, αλλά εδώ ξεχωρίζουν οι ομάδες που δουλεύουν.

Oι κινήσεις για την απόκτηση του Τσέχου Νταρίντα δείχνουν αυτό ακριβώς πάντως. Μια συγκροτημένη προσπάθεια για έναν ποδοσφαιριστή που έχει μακρά διαδρομή στη Μπουντεσλίγκα.

Βέβαια υπάρχουν πάντα και τα… τζακποτ, όπως έκανε πέρυσι τον Ιανουάριο ο Άρης με τον Λουίς Πάλμα, αλλά συνήθως δεν κερδίζεις κάθε φορά τον πρώτο αριθμό και σίγουρα ένα τέτοιο διαμάντι δεν μπορεί να αποδώσει από την πρώτη στιγμή.

Τι γίνεται με τις αποδεσμεύσεις;

Δεν είναι όμως μόνο οι μεταγραφές που έπονται, αλλά και οι αποδεσμεύσεις. Ο Άρης πρέπει να ανασάνει για να μπορέσει να υποδεχτεί τα νέα αποκτήματα και πρέπει να ελαφρύνει το ρόστερ του, κυρίως οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά καθώς πλέον υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για κάποιους ποοδοσφαιριστές, που έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν έχουν βοηθήσει.

Ο Μαντσίνι είναι στην πόρτα της εξόδου όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και ο Άρης πρέπει να προσπαθήσει να μην βγει χαμένος. Το πρότζεκτ του Ντιόπ απέτυχε και η μοναδική λύση είναι το διαζύγιο. Η περίπτωση του Ντουκουρέ δεν έχει καλό τέλος, δυστυχώς και για τον Άρη αλλά και για τον ποδοσφαιριστή, αφού και έχει προσφέρει, αλλά και μπορούσε να δώσει πολλά δίπλα στον Ετέμπο. Ο Χάιροβιτς εξακολουθεί να προπονείται μόνος του, στην εξίσωση λογικά θα μπει και ο Ιτούρμπε.

Ο Παραγουανός δεν έχει βοηθήσει ούτε σύμφωνα με το όνομά του, ούτε με το μπάτζετ του. Αν μη τι άλλο κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει αδιαφορία, είναι συνεπής και πάντα τα δίνει όλα στο γήπεδο, αλλά δεν έχει ουσία. Η προσφορά του είναι μικρή, το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και προφανώς δεν θα του γίνει πρόταση να ανανεωθεί. Επομένως είναι προτιμότερο να παίζει κάποοιος άλλος με προοπτική. Επιπλέον ο Ιτούρμπε κρατάει θέση ξένου και δεν μπορεί να αγωνιστεί ως τώρα ο Ροντρίγκες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News