Άρης: Αδικεί τον εαυτό του συστηματικά στα μεγάλα παιχνίδια

Eurokinissi

Ο Άρης δεν βρήκε γκολ στο Καραϊσκάκη στο καλό του διάστημα στο πρώτο ημίχρονο και για πέμπτο ντέρμπι στα έξι έμεινε χωρίς γκολ!

Για ένα ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Άλαν Πάρντιου εξουδετέρωσαν τα δεκάρια του Ολυμπιακού, ισορρόπησαν το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν ποτέ στην άμυνα και δημιούργησαν προϋποθέσεις για ένα γκολ, που όμως δεν το πέτυχαν.

Ο Μίτσελ αναγκάστηκε να αλλάξει πλάνο και να πάρει τη νίκη, ο Άρης όμως δεν είχε άλλο επιθετικό πλάνο και σε ένα ακόμα ντέρμπι δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με την περσινή ομάδα, που έπαιρνε βαθμούς στα ντέρμπι και ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Μία νίκη και δύο γκολ σε ένα μόνο από τα έξι ντέρμπι

Στα έξι φετινά ντέρμπι, ο Άρης σκόραρε μόνο στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο της ομάδας. Έχασε χτες με 1-0, έχασε 1-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, έχασε 0-2 από την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης και πήρε ισοπαλία 0-0 με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας.

Αν δεν καταφέρει να δώσει λύσεις σ’ αυτό το πρόβλημα δεν θα πάει πουθενά πιο πάνω από την 5η θέση, όταν κατά κύριο λόγο χάνει από τις ομάδες του Big-5 και τον περιμένουν και τα παιχνίδια των πλέι οφ. Οι καλές εμφανίσεις δεν είναι αρκετές όταν έστω και ένα στιγμιαίο λάθος στην αλληλοκάλυψη σε οδηγεί στην ήττα.

Ότι αλλάξουν ο Καμαρά κι ο Πάλμα

Η αλήθεια βέβαια είναι πως στα τελευταία σημαντικά παιχνίδια ο Άρης στερήθηκε της παρουσίας του Λουίς Πάλμα που ήταν σε τρομερή κατάσταση πριν από τον τραυματισμό του. Τώρα έχει στο ρόστερ του και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, που όμως όπως είπε ο Πάρντιου θα μπει σταδιακά για να βρει ρυθμό.  Οι εξτρέμ του δεν του δίνουν γκολ και ο Άρης που πείθει κυρίως στο Κλεάνθης Βικελίδης πρέπει να βρει απαντήσεις, πριν χάσει κι άλλο έδαφος.

Ακόμη και στο Κύπελλο που αποτελεί και τον βασικό στόχο, οπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, παρά την πολύ κακή κλήρωση, για να προχωρήσει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Και στην πράξη δεν έχει αποδείξει πως μπορεί να το πετύχει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News