Άρης: Τέσσερις αποκλεισμοί και μια κηδεία!

Eurokinissi

Ο κόσμος του Άρη έχει «αδειάσει» μετά τη νέα αποτυχία στο Κύπελλο, καθώς από την περίοδο 2018-19 έχει αποκλειστεί με κάθε πιθανό (και κυρίως) απίθανο τρόπο από τη διοργάνωση που έχει μετατραπεί σε βάσανο και εφιάλτη του!

Αυτό που συμβαίνει με τον Άρη ξεπερνάει και το μεταφυσικό. Δεν υπάρχει πλέον απάντηση, δεν υπάρχει εξήγηση, χάθηκε η λογική στους αποκλεισμούς του Άρη στο Κύπελλο (μετά την αποτυχία στους τελικούς).

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Θόδωρος Καρυπίδης και ο Άρης επέστρεψε στην ιστορική του θέση, όσο κι αν έχει προσπαθήσει να φτάσει σε έναν τελικό και να διεκδικήσει το Κύπελλο, έχει αποτύχει με τον πιο περίεργο τρόπο.

Τέσσερις αποκλεισμούς μετράει στη σειρά που δεν τους χωράει ο νους και από χτες το βράδυ και μια κηδεία από τον Τζολάκη, που έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Την πρώτη φορά αποκλείστηκε νωρίς από τον Εργοτέλη, όταν ο Άρης έδειχνε δυνατός. Τη δεύτερη φορά έχοντας σκορ ανατροπής επί της ΑΕΚ μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης στο 93′ και δέχεται γκολ από τον Λιβάγια στο 96′! Την τρίτη φορά με το κάζο Κουέστα από τον Μπουχαλάκη που κρύφτηκε πίσω από το δοκάρι. Και πέρυσι από τη Λαμία με δύο άστοχα πέναλτι (ενώ μετρούσε το εκτός έδρας γκολ) με το δεύτερο να εκτελείται στο τελευταίο λεπτό. Και φέτος το σερί συνεχίστηκε με το πέναλτι του Γκρέι.

Και τώρα τι από τον Ιανουάριο;

Πλέον ο Άρης καλείται να βρει κίνητρο έχοντας μείνει εκτός στόχου από τον Ιανουάριο, καθώς στο πρωτάθλημα άργησε να πάρει μπροστά κι έχασε πολύτιμο έδαφος. Η εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό με μόλις 11 παίκτες είναι ενθαρρυντική, καθώς κυριάρχησε απόλυτα και πάλεψε μέχρι τέλους για την πρόκριση, ωστόσο ο Πάρντιου και οι παίκτες του θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να αποκτήσουν ισχυρό κίνητρο, σε ένα πρωτάθλημα που η 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη δεν δείχνει δύσκολος στόχος.

Οι ομάδες χτίζονται μέσα από τις αποτυχίες

Ίσως είναι η ώρα να γίνει νωρίς η αυτοκριτική και να διορθωθούν χρόνιες καταστάσεις, που δεν επιτρέπουν στον Άρη να διεκδικήσει με ισχυρές βάσεις κάτι περισσότερο από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που μάλιστα χάνεται πολύ γρήγορα.

Ίσως πρέπει από τόσο νωρίς να γίνει το ξεσκαρτάρισμα και ο Άρης να δουλέψει πάνω στην ενίσχυση ενός συκεκριμένου κορμού με προοπτική, από το να τα γκρεμίσει όλα το καλοκαίρι και να χτίσει ξανά από την αρχή. Και μάλλον είναι ώρα να καταστρέψει αγκυλωμένες πρακτικές που κρατούν τον Άρη δέσμιο του εαυτού του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News