Άρης: Κι η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη…

Eurokinissi

Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Άρη, που βυθίζεται στην εσωστρέφεια! Ο προβληματισμός αγγίζει πλέον τους πάντες. Πρώτα όμως άγγιξε τον ‘Αλαν Πάρντιου που ξέμεινε από ρόστερ και ιδέες και δεν μπόρεσε να βρει λύσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην έξοδο. Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης.

Είναι γεγονός πως ο Άρης βρίσκεται σε μια παράξενη κατάσταση, αφού ξεκίνησε τη σεζόν με υψηλές προσδοκίες και στόχους και εκτροχιάστηκε στις αρχές του Φλεβάρη, έχοντας απομείνει με έναν και μοναδικό στόχο: την 5η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και για την οποία ο Άρης πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να… αποτύχει να την κατακτήσει.

Το απογοητευτικό είναι πώς τα κατάφερε ο Άρης τόσο γρήγορα μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ κι ενώ είχε βάλει το νερό στο αυλάκι, να μπερδευτεί τόσο πολύ και να χάσει τον προσανατολισμό του.

– Η ψυχολογία  των παικτών κάκιστη. Όσοι είναι κοντά στην ομάδα και… μυρίζουν αποδυτήρια, ήξεραν εδώ και καιρό ότι το κλίμα είναι κακό.

– Οι τραυματίες περισσότεροι από τους υγιείς και ο Πάρντιου να παλεύει στα τελευταία παιχνίδια με 12 ή 13 παίκτες.

– Η διαιτησία να χτυπάει αλύπητα τον Άρη, παρά τις διαμαρτυρίες, τις κραυγές και τις ανακοινώσεις.

– Οι επιθετικοί να μην μπορούν να σκοράρουν σε άδεια εστία με τους Γκρέι και Καμάτσο να κάνουν ρεκόρ αστοχίας και οι εξτρέμ να μην έχουν καμία συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας σε γκολ και ασίστ.

– Το ρόστερ προβληματικό με ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν για μεγάλα πράγματα, αλλά να χάνονται στη μετριότητα. Άτυχοι; Μέτριοι; Κατώτεροι των προσδοκιών; Σίγουρα πάντως όχι στα αναμενόμενα στάνταρ για να κάνουν τη δουλειά για την οποία επιλέχθηκαν. Επιλογές μπερδεμένες αρκετές φορές χωρίς λογική και χωρίς ελληνικό στοιχείο, που σε ματς όπως αυτά με τον Ιωνικό θα έκανε τη διαφορά.

– Ο Πάρντιου χωρίς λύσεις, χωρίς ιδέες και χωρίς αποτελέσματα, άργησε πολύ να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Η ομάδα χωρίς ρυθμό, χωρίς νοοτροπία, χωρίς ρόλους. Ακόμα και τις στημένες φάσεις δεν ξέρει κανείς ποιος και γιατί τις εκτελεί. Προφανώς και θα είναι ο πρώτος που θα πληρώσει το μάρμαρο (δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς).

– Και ο κόσμος της ομάδας να κοιτάζει αμήχανος και να μαλώνει με τη σκιά του για όσα γίνονται και όσα δεν γίνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Βουτηγμένος στην εσωστρέφεια, να του φταίνε όλα. Που θα πρέπει να αντέξει μία ακόμα επανεκκίνηση, αυτή τη φορά να δει την ομάδα του να χτίζεται ξανά από την αρχή.

Μόνο που του χρόνου δεν θα υπάρχουν περιθώρια για λάθη και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα είναι μόνο τέσσερα. Ο σχεδιασμός πρέπει να αρχίσει από αύριο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News