Άρης: Αν δεν αντιδράσει ούτε τώρα, το φινάλε θα είναι ψυχοβγαλτικό

Eurokinissi

Ο Άρης δεν έκανε κακό παιχνίδι αλλά δεν πήρε ούτε βαθμό στο Κλεάνθης Βικελίδης και το κλίμα παραμένει βαρύ στα αποδυτήρια. Αν δεν επιστρέψει στις νίκες και τον πάρει η ψυχολογία από κάτω, το φινάλε της σεζόν θα είναι βάσανο. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό βάζει τον Άρη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε τον χρόνο για να διορθώσει τα πράγματα σε συνθήκες ηρεμίας.

Ο Άρης καλείται να λειτουργήσει κάτω από έντονη πίεση, με μεγάλο άγχος, με βαριά αποδυτήρια, αλλά πρέπει να το κάνει πριν εκτροχιαστεί. Ο Τερζής και οι ποδοσφαιριστές του, ο Καρυπίδης και οι συνεργάτες του, πρέπει να δουλέψουν όλοι ασταμάτητα για να βάλουν φρένο στην κατηφόρα πριν να είναι αργά.

Μπορεί χωρίς ηθικό;

Τα ντέρμπι ολοκληρώθηκαν, αλλά το ματς που ακολουθεί στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, όπως και με τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και κρύβουν παγίδες, για μια ομάδα που φαίνεται να μην έχει ηθικό.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό άνοιξε το σκορ, πολύ νωρίς, δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, αλλά και πάλι τις πέταξε στα σκουπίδια για να φύγει στο τέλος με άδεια χέρια από δύο λάθη στην άμυνα. Όλα παίζουν ρόλο. Έλλειψη συγκέντρωσης, έλλειψη κινήτρου, ποδοσφαιριστές που έχουν αδειάσει και μονίμως δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτε, ανακατεμένο ρόστερ. Η κατάσταση αυτή όμως απειλεί να συμπαρασύρει και όσους δίνουν τα πάντα για να φέρουν το αποτέλεσμα.

Χρόνος δεν υπάρχει – Η κλεψύδρα άδειασε από άμμο

Ο Άρης θέλει αποτελέσματα εδώ και τώρα πριν χάσει τον Βόλο από τον ορίζοντα του. Όσοι πιστεύουν ότι η θεσσαλική ομάδα δεν θα αντέξει στα πλέι οφ και θα χάσει όλα τα ματς από τους μεγάλους, ας δει και την φετινή παραγωγικότητα του Άρη στα ντέρμπι. Οκτώ αγώνες, μία νίκη, μία ισοπαλία.

Επομένως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Αν δεν βγει άμεσα αντίδραση, ο Άρης κινδυνεύει να τινάξει τη χρονιά στον αέρα. Όχι πως στην Ευρώπη πέτυχε κάτι σπουδαίο τα τελευταία χρόνια. Ίσα ίσα. Ωστόσο χωρίς το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα χάσει πολύ νωρίς έναν στόχο, θα χάσει κύρος και θα περάσει ένα καλοκαίρι στη γκρίνια και την εσωστρέφεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News