Άρης: Ένα γκολ κι ένα χειρόφρενο…

Eurokinissi

Ο Άρης νίκησε τελευταία φορά πριν από έναν μήνα τον Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης, από τότε πέτυχε μόλις ένα γκολ και για να ηρεμήσει και να νιώσει ασφαλής πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ και να βάλει φρένο στην κατηφόρα. Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Η αλήθεια είναι πως όλα τα στραβά και τα ανάποδα έχουν συμβεί στον Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχασε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας με αυτόν τον απίθανο τρόπο και άδειασε ψυχολογικά από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ταλαιπωρήθηκε χωρίς έλεος από τους τραυματισμούς σε σημείο να μην έχει παίκτες για να συμπληρώνει ενδεκάδα.

Χτυπήθηκε από τη διαιτησία σχεδόν σε όλα τα τελευταία παιχνίδια χωρίς καν να ανοίξει ρουθούνι, ενώ σε άλλες ομάδες οι ίδιοι διαιτητές θα ήταν ήδη εκτός πινάκων και θα έλυναν… σταυρόλεξα.

Αν δεν λύσει τα δικά του ζητήματα…

Έχει όμως και τα δικά του μεγάλα θέματα. Κακή ψυχολογία, άσχημα αποδυτήρια, αδυναμία να σκοράρει, παίκτες που έμειναν από κίνητρο λες και δεν είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε πέρα την αποστολή γιια την ευρωπαϊκή συμμετοχή και την επόμενη χρονιά.

Τα δικά του ζητήματα πρέπει να τα λύσει μόνος του. Και για να το κάνει, οφείλει να βάλει ξανά το τρένο στις ράγες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρει σήμερα αποτέλεσμα στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον φορτσάτο ΟΦΗ.

Πως θα το κάνει αυτό; Καταρχήν πρέπει να σκοράρει. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρει σκορ με εξαιρετικούς μεσοεπιθετικούς και να αδεικεί τον εαυτό του. Δεν επιτρέπεται να τελειώνει κάθε παιχνίδι με δύο χαμένες ευκαιρίες από αυτές που λέμε στη γλώσσα του ποδοσφαίρου ότι δεν χάνονται. Δεν μπορεί να μην ασφαλίζει παιχνίδια, που τα ελέγχει. Και δεν μπορεί να μην καταφέρνει να κρατήσει ένα ματς με μηδέν στην άμυνα.

Αποτέλεσμα για να ανασάνει

Ο Άρης πρέπει να ψάξει να βρει τι πάει λάθος στα αποδυτήρια. Πρέπει η ψυχολογία να επιστρέψει. Και ο καλύτερος τρόπος είναι με μια νίκη στο Ηράκλειο. Το σημερινό ματς και αυτό κόντρα στον Ατρόμητο την επόμενη εγωνιστική είναι κομβικά για τον Άρη, αν θέλει να μην μπλέξει στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News