Άρης: Αλλάζει ρότα ο Θόδωρος Καρυπίδης! Στροφή στην κεντρική Ευρώπη!

Eurokinissi

Ο Άρης άλλαξε φιλοσοφία το περασμένο καλοκαίρι και επένδυσε σε διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, ωστόσο τα αποτελέσματα έχουν οδηγήσει τον Θόδωρο Καρυπίδη στην απόφαση να κάνει στροφή σε κεντροευρωπαίους για να ενισχύσει τον βασικό κόρμο. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Κακό δεν είναι να δοκιμάζεις και να πειραματίζεσαι. Κακό είναι να μην διορθώνεις αποφάσεις που δεν βγήκαν στην πράξη όπως θα περίμενες.

Και ο Θόδωρος Καρυπίδης δείχνει αποφασισμένος, έχει καταλήξει ουσιαστικά, σε μία κίνηση που θα ανατρέψει το τελευταίο μεταγραφικό πλάνο που δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ήδη οι κινήσεις του τον Ιανουάριο έστειλαν μηνύματα. Η απόκτηση του Τσέχου Νταρίντα που μάλιστα αποδεινύεται και μέσα στο γήπεδο εξαιρετική, η απόκτηση του Γερμανού Λούκας Ρουπ που στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός έκανε φοβερά πράγματα, η στόχευση σε Βίντρα και Χαλίλοβιτς, μεταγραφές που δεν προχώρησαν για βασικούς λόγους, δείχνουν την αλλαγή πλεύσης.

Η στοχευμένη πρόσληψη του Παλικούτσα και η μεταγραφική λίστα

Πλέον ο Θόδωρος Καρυπίδης το έχει αποφασίσει για τα καλά. Και η πρόσληψη του Ρόμπερτ Παλικούτσα προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Το επόμενο χρονικό διάστημα, ο νέος αθλητικός διευθυντής του Άρη έχει εντολή να σχηματίσει μια λίστα με ποδοσφαιριστές από την κεντρική Ευρώπη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και μέσα από αυτή τη λίστα θα επιλεγούν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ποδοσφαιριστές με αγωνιστικό υπόβαθρο, που έχουν μάθει σωστά τα βασικά, που έχουν θητεύσει δίπλα σε καλούς προπονητές, που τους αρέσει η πειθαρχία και η προπόνηση. Παίκτες από χώρες και πρωταθλήματα που βγάζουν «εργαλεία», κοντρολαρισμένους, αθλητικούς, που συνήθως επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπεις.

Κάν’το όπως η Μπουντεσλίγκα

Προφανώς χρειάζονται ποδοσφαιριστές και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο ή αλεγρία στο παιχνίδι τους, ωστόσο δεν θα είναι η πλειονότητα. Το νέο πλάνο προβλέπει παίκτες από την Κεντρική Ευρώπη, που να έχουν ψηθεί σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Μπουντεσλίγκα, που να δουλεύουν για την ομάδα, που συνήθως ξέρεις τι θα δώσουν στο γήπεδο.

Παράλληλα θα αναζητηθούν και έλληνες να στελεχώσουν το ρόστερ και να ενισχύσουν το ανύπαρκτο ως τώρα ελληνικό στοιχείο.

Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτή η στοχευμένη προσπάθεια θα φέρει αποτελέσματα. Σίγουρα όμως η αλλαγή φιλοσοφίας σε παίκτες που έχουν ζυμωθεί μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτου επαγγελματισμού με νοοτροπία νικητή, δημιουργεί προσδοκίες και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News