Άρης: Βλάντι Νταρίντα, που ήσουν τόσο καιρό;

Eurokinissi

Ο Τσέχος όχι μόνο έχει απελευθερωθεί με την παρουσία του Ρουπ στην ενδεκάδα, αλλά έχει πάρει τον Άρη στις πλάτες του και με ηγετικές εμφανίσεις τον οδηγεί σε νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια, αναλαμβάνοντας και το σκοράρισμα. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Τσέχος και γερμανοθρεμμένος. Μεγαλωμένος με ποδοσφαιρική παιδεία και σπουδαίες παραστάσεις. Το κοντέρ έχει γράψει ατέλειωτα χιλιόμετρα στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα, σε βαθμό που στη Super League να πηγαίνει με κλειστά μάτια.

Τώρα λοιπόν που ο Βλάντι Νταρίντα που προσαρμόστηκε και ξεθάρρεψε, που βρήκε τον Ρουπ να του προσφέρει ασφάλεια και ποιότητα παίζοντας δίπλα του, τώρα που νιώθεί ότι πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί του Άρη, το κάνει με αριστοτεχνικό τρόπο και μεγάλη άνεση.

Κομπιούτερ κατευθείαν από τη Μπουντεσλίγκα

Ο Νταρίντα ήταν χάρμα οφθαλμών κόντρα στον Ατρόμητο, όπως ήταν και στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Κόβει και ράβει στη μεσαία γραμμή, συμμαζεύει τις χαμένες μπαλιές, βγαίνει πρώτος στην επίθεση, πασάρει, εκτελεί, πατάει πάντα περιοχή, τώρα και σκοράρει.

Τι τώρα, δύο συνεχόμενα ματς δηλαδή. Ο Τσέχος ξέρει ότι έχει το γκολ, μετράει τις δυνάμεις του και δεν διστάζει να σουτάρει. Άνοιξε το σκορ, είχε ένα δοκάρι είχε και την απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο 87′. Εκεί που θα μπορούσε να πασάρει και στον Γκρέι, αλλά δικαιούται κι αυτός όταν φτάνει σε εκείνο το σημείο να ξεχνάει μια φορά ότι είναι… κομπιούτερ. Ήθελε και δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να το είχε πετύχει.

Γεγονός είναι πάντως πως κατάφερε να ξεσηκώσει το Κλεάνθης Βικελίδης και να κερδίσει τον θαυμασμό και την εκτίμηση του κόσμου. Και ο κόσμος δύσκολα κάνει λάθος στο γήπεδο. Έχει κριτήριο, αναγνωρίζει και επιβραβεύει.

Όταν επιστρέψει δίπλα του ο Μάνου Γκαρθία, αν μείνει ο Ρουπ το καλοκαίρι και αποκτηθούν δύο εξάρια με πνευμόνια, ο Άρης θα μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Χρωστάει γκολ στον κόσμο του ο Άρης

Οι παίκτες του Άρη είχαν μια χρυσή ευκαιρία να προσφέρουν κι άλλα γκολ στον κόσμο τους, αλλά ήταν άστοχοι, ήθελαν να σκοράρουν όλοι τους, βλέποντας ότι κυριαρχούσαν απόλυτα, ενώ για έναν ανεξήγητο λόγο κατέβασαν ταχύτητα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, συντηρώντας απλά το σκορ και παίζοντας με τον χρόνο.

Όταν όμως ο Ατρόμητος μπήκε ξανά στο παιχνίδι με το γκολ του Ρομπάιγ, ο Άρης θα μπορούσε να πάθει ζημιά και για δύο φάσεις επικράτησε… τρικυμία μεσοαμυντικά. Έστω κι έτσι ο Άρης πλήρε αυτό που άξιζε και δικαιούνταν μέσα στο γήπεδο και έχει την άνεση να διαχειριστεί τα επόμενα παιχνίδια για να αυξήσει τη διαφορά του από τον Βόλο πριν τα πλέι οφ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News