Άρης: Χρωστάει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μερικές μεγάλες νίκες

Eurokinissi

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος βρήκε τον Άρη στην 5η θέση, αλλά άφησε κάποιες ανοιχτές υποθέσεις για τον κόσμο του στα πλέι οφ…

Ξεκίνησε με πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες, έχασε τον δρόμο του και την ταυτότητά του στην πορεία και τερμάτισε στην πέμπτη θέση, όπου όμως θα μπορούσε να έχει το λιγότερο +10 βαθμούς αν δεν τον χτυπούσε τόσο απροκάλυπτα η διαιτησία.

Μαέστρο Νταρίντα βγες μπροστά!

Ο Άρης των μεγάλων αλλαγών, των τριών διαφορετικών προπονητών και των μεγάλων προσδοκιών δεν μπόρεσε ποτέ να πιάσει ένα καλό σερί για να κάνει το ξεπέταγμα στην πρώτη τετράδα και πλήρωσε μεταξύ άλλων και τους πολλούς τραυματισμούς τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που τον σημάδεψαν.

Ωστόσο οι διορθωτικές κινήσεις στις μεταγραφές του Ιανουαρίου και ειδικά η απόκτηση του μαέστρου Νταρίντα, που κατευθύνει με απίστευτο τρόπο τους συμπαίκτες του στο γήπεδο, βοήθησαν για να μπει ξανά το τρένο στις ράγες.

Ο κόσμος χαίρεται να βλέπει τον Τσέχο, τα επιφωνήματα στις κερκίδες σου δίνουν να καταλάβεις την αξία του και οι κινήσεις του είναι χάρμα οφθαλμών. Ο Άρης οφείλει να χτίσει γύρω του για τη νέα σεζόν, εγώ θα ζητούσα απλά τη γνώμη του για δύο συμπαίκτες του, που θα άλλαζαν τα δεδομένα…

Η κιτρινόμαυρη αποστολή

Προσοχή όμως. Η αποστολή του Άρη δεν τελείωσε εδώ και ο κόσμος του που κουράστηκε από το κρύο-ζέστη όλη της σεζόν, περιμένει δύο πραγματάκια ακόμα.

Το ένα είναι ασφαλώς το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Άρης όχι μόνο έχει τεράστια ανάγκη την ευρωπαϊκή παρουσία (καθώς του χρόνου θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα), αλλά αυτή τη φορά πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να παρουσιάσει μια ομάδα που θα προσπαθήσει να φτάσει πολύ πιο μακριά με σημαντικά οφέλη για το club.

Και μερικές σπουδαίες νίκες

Το δεύτερο είναι κάποιες νίκες που οφείλει στον κόσμο του σε μεγάλα παιχνίδια και έχει την ευκαιρία να τις κάνει στα πλέι οφ. Ο Άρης έφτασε στην πέμπτη θέση, παίρνοντας ελάχιστους βαθμούς στα ντέρμπι, για την ακρίβεια μόλις έξι, ενώ πέρυσι σάρωσε στα παιχνίδια με τους υπόλοιπους του big-5.

Ειδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης πρέπει να δείξει τα δόντια του και να κατακτήσει σπουδαίες νίκες, που θα κάνουν και πιο εύκολη την αποστολή του για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά θα προσφέρουν χαμόγελα και θα στρώσουν τον δρόμο για την επόμενη σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News