Άρης: Χρωστάει μια νίκη στον κόσμο του και μια εμφάνιση επιβεβαίωσης

Eurokinissi

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ στο Κλεάνθης Βικελίδης δίνει στον Άρη την ευκαιρία που ψάχνει για να ξοφλήσει το χρέος του προς τον κόσμο, αλλά και στον εαυτό του για μια χρονιά που ξεκίνησε με προσδοκίες, αλλά τελειώνει με σκαμπανεβάσματα. Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μια χρονιά με συνεχόμενα πάνω κάτω, με συνεχείς μεταβάσεις από τη ζέστη στο κρύο, από τα χαμόγελα στη γκρίνια. Ο Άρης ξεκίνησε τη σεζόν με υψηλούς στόχους, αλλά τελειώνει με ένα πρωτάθλημα πλέι οφ, όπου ουσιαστικά έχει έναν στόχο: Να κλειδώσει την πέμπτη θέση μένοντας πάνω από τον Βόλο για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η κλήρωση του μίνι πρωταθλήματος του δίνει όμως μία ακόμα ευκαιρία. Δεδομένου ότι ο Άρης στα οκτώ ντέρμπι της σεζόν πήρε μόνο μία νίκη, έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης και να κάνει πιο εύκολη την προσπάθειά του για την Ευρώπη.

Αυτή η νίκη όμως θα έχει μεγαλύτερη σημασία. Αφενός είναι μια νίκη που ο Άρης χρωστάει στον κόσμο του. Οι φίλαθλοι του Άρη ήταν σταθερά δίπλα στην ομάδα τους από το πρώτο παιχνίδι με τη Γκόμελ μέχρι το τελευταίο με τον ΠΑΣ, παρά τα σκαμπανεβάσματα. Και η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα δώσει χαρά.

Μια νίκη που θα γεννήσει αν και ίσως, αλλά και μια νίκη για την επόμενη μέρα

Αυτή τη νίκη όμως τη θέλει όλος ο οργανισμός. Τη θέλουν και οι ποδοσφαιριστές για να ικανοποιήσουν το εγώ τους. Χρειάζονται μια νίκη επιβεβαίωσης, μια νίκη που θα ανοίξει την όρεξη και για τα υπόλοιπα ντέρμπι στα πλέι οφ, μια μεγάλη νίκη που ίσως άργησε να έρθει, αλλά που θα τους κάνει να αισθανθούν και πάλι δυνατοί. Μια νίκη που θα γεννήσει μερικά αν. Αλλά και μια νίκη που θα θα μπορεί να δείξει τον δρόμο και για την επόμενη μέρα.

Το στοίχημα είναι λοιπόν των παικτών. Προφανώς και θέλουν να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι μπορούν να κάνουν πράγματα, ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες. Μια καλή εμφάνιση θα ανάψει ξανά τη σπίθα και η φλόγα αυτή θα δώσει και τη δυνατότητα για καλύτερη αξιολόγηση πριν τις ανακατάξεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη περίοδο.

Το πνεύμα του Λάζαρου

Όποιος είδε τις δηλώσεις του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, μπορεί να μπει στο πνεύμα του Άρης-ΠΑΟΚ, μέσα από έναν ποδοσφαιριστή που ακόμα δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και που είναι κοντά στην ομάδα λιγότερο από δυο μήνες. Αλλά που νιώθει τη σημασία της νίκης του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό το πνεύμα οφείλει η διοίκηση του Άρη να διαδώσει και να φροντίσει να επικρατεί μόνιμα στα αποδυτήρια τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News