Άρης: Ένας βαθμός πολύτιμος απ’ όλες τις απόψεις και η ανάγκη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα

Eurokinissi

Σε μια χρονιά που άρχισε με μεγάλες προσδοκίες και συνεχίστηκε με απογοητεύσεις, οι ποδοσφαιριστές του Άρη καταλαβαίνουν ότι ήταν για μεγαλύτερα πράγματα και αδίκησαν τον εαυτό τους. Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Η εικόνα του Άρη στα δύο ημίχρονα, αυτή η τεράστια εικόνα των αντιθέσεων, δείχνει ανάγλυφα τις ικανότητες που είχε το φετινό ρόστερ, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν κατάφερε να είναι μέσα στις ομάδες που διεκδικούν κάτι στα πλέι οφ.

Όχι πως δεν είναι σημαντικό το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο που διεκδικεί με τον Βόλο. Και ειδικά ο βαθμός κόντρα στον Ολυμπιακό (πέρα από τους επικοινωνιακούς λόγους που καταλαβαίνει ο καθένας), μπορεί να αποδειχτεί χρυσός, μετά το Χ του Βόλου στη Λεωφόρο.

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο θύμισε τον Άρη της Λαμίας. Κακός, αναγκασμένος να κυνηγάει πίσω από την μπάλα χωρίς να μπορεί να την κρατήσει έστω και για λίγο στα πόδια του και να χάνει δυνάμεις τρέχοντας παντού. Ο Λάζαρος να προσπαθεί μπροστά να δημιουργήσει κάτι, αλλά πίσω να επικρατεί τρικυμία, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το κέντρο και να δημιουργεί πολλά προβλήματα ειδικά από το δεξί άκρο του Άρη.

Αλλαγή με τις αλλαγές

Ότι δεν έκανε ο Άρης με τις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, το έκανε με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιτούρμπε και ο Καμάτσο, που πέτυχαν και τα δύο γκολ του Άρη, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως είναι επιδραστικοί όταν έρχονται από τον πάγκο. Τους λόγους πρέπει να τους αναζητήσουν οι ίδιοι και ο προπονητής. Αν μάλιστα ο Ιτούρμπε πάσαρε στον Καμάτσο στην αντεπίθεση, ίσως ο Άρης να είχε φύγει με τρεις βαθμούς από το Καραϊσκάκης.

Game changer ήταν και ο Ετέμπο, που θυμήθηκε τον καλό του εαυτό των πρώτων αγώνων, γιατι τον τελευταίο καιρό ήταν ένας άλλος ποδοσφαιριστής.

Και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδειξε την κλάση του παίζοντας πίσω από τον επιθετικό, μια θέση που την ξέρει καλά. Αν του έρθει και το γκολ, θα απελευθερωθεί και θα δώσει περισσότερα πράγματα με την εμπειρία του, αλλά και τις ικανότητές του.

Πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να χτίσει

Σημαντικό για την εξέλιξη των πλέι οφ είναι το ματς της Τετάρτης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Άρης πρέπει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να ψάξει τη νίκη, που θα του δώσει ηρεμία και ασφάλεια για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα είδε το ματς με τον Θόδωρο Καρυπίδη από τον πάγκο του Άρη και βελτιώνει διαρκώς την εικόνα του για την ομάδα.

Ο Άρης πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να αποφασίσει πως θα προχωρήσει. Με ποιον προπονητή, με ποια φιλοσοφία, με ποιο ρόστερ. Είναι προφανές ότι έχει καλούς ποδοσφαιριστές, δεν είναι οι μόνοι που ευθύνονται για την ευκαιρία που χάθηκε. Έγινα πολλά λάθη σε σχεδιασμό και οργάνωση, δεν βοήθησαν οι πολλές αλλαγές προπονητών, η φιλοσοφία στις μεταγραφές.

Δεν πρέπει όμως να χαθεί η ευκαιρία να βάλει τις βάσεις το επόμενο διάστημα για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας.

Υ.Γ. Alt ctrl delete και ενός λεπτού σιγή για τα κείμενα που χάθηκαν άδοξα στην ισοφάριση του Καμάτσο, μαζί με κάτι… σπίτια που είχαν ποντάρει οι ξερόλες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News