Άρης: Από την αρχή της σεζόν δεν βρήκε ρυθμό με κανέναν προπονητή

Eurokinissi

Ο Άρης συνεχίζει να ψάχνει μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, σε μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα, όπου δεν κατάφερε να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, με κανέναν προπονητή

Ασφαλώς έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα λανθασμένες επιλογές, σ’αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι. Και στους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν, αλλά και σε αυτούς που ήρθαν. Έτσι εξηγείται και η στροφή σε τεχνικό διευθυντή, που θα κριθεί βέβαια για τις επιλογές του την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Επιπλέον ο Άρης αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα με τη διαιτησία, καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο και έχασε βαθμούς σε πολλά παιχνίδια, που θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Και ναι, θα είχαν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα, καθώς πολλά στραβοπατήματα επηρέασαν και την ψυχολογία της ομάδας.

Αλλά και οι πολλές αλλαγές στον πάγκο του Άρη, δεν βοήθησαν σε καμία περίπτωση τους κιτρινόμαυρους να βρουν αγωνιστική ταυτότητα, να χτίσουν έναν κορμό, να αποκτήσουν ρυθμό και να κάνουν νικηφόρα σερί, που ίσως θα άλλαζαν και την εικόνα της ομάδας, σίγουρα όμως και τη βαθμολογική της θέση.

Ο Χερμάν Μπούργος, o Άλαν Πάρντιου και ο Τόλης Τερζής, που για πρώτη φορά πέταξε την ταμπέλα του υπηρεσιακού και φώναξε παρών στην άκρη του πάγκου ως πρώτης προπονητής, έβαλαν τη δική τους σφραγίδα, αλλά δεν μπόρεσαν να «στρώσουν» μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος, με προοπτική, μια ομάδα που θα διεκδικεί, θα απαιτεί και θα κατακτά μέσα στο γήπεδο.

Υπήρχαν στιγμές που ο Άρης έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και άφηνε υποσχέσεις. Αλλά υπήρχαν και μαύρα διαστήματα, που είχαν λείψει την προηγούμενη χρονιά με τον Άκη Μάντζιο στο τιμόνι. Μια καλή εμφάνιση δεν είχε σχεδόν ποτέ συνέχεια, η τρίτη διαδοχική νίκη ήταν άπιαστος στόχος και η παρουσία του Άρη σε όλα τα ντέρμπι, σπανίως είχε αποτέλεσμα.

Το ρόστερ του Άρη ήταν από τα ακριβότερα όλων των εποχών, αλλά στην πράξη αυτό δεν φάνηκε ποτέ. Υπήρχαν κι άλλοι λόγοι; Τα αποδυτήρια δεν λειτούργησαν ποτέ θετικά για το σύνολο, πολλοί ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσαν να μπολιαστούν, άλλοι ενδεχομένως να έβαλαν πάνω από την ομάδα το εγώ τους. Σίγουρα πάντως η επόμενη επιλογή πρέπει να γίνει μετά από σοβαρή αναζήτηση, έλεγχο και αξιοποίηση όλων των στοιχείων. Τίποτε δεν πρέπει να γίνει βιαστικά και επιπόλαια. Αυτή τη φορά ο Άρης πρέπει να βάλει τις βάσεις από τα θεμέλα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News