Άρης: Καλύτερα με «μεθυσμένους» Πολωνούς, παρά με Διαμαντόπουλους

Eurokinissi

Όλα τα τραγελαφικά που έγιναν γύρω με τους Πολωνούς διαιτητές του ΑΕΚ-Αρης και θα μπορούσαν εύκολα να αποτελέσουν υλικό για μια σειρά στο Νetflix, έδωσαν την ευκαιρία στον Διαμαντόπουλο να επιβεβαιώσει που έχει κατρακυλήσει η ελληνική διαιτησία…

Ο Πορτογάλος Καμάτσο αναρωτιέται ακόμα για τη φάση του 75′, όπου ο Πινέδα του τραβάει τη φανέλα, τον ρίχνει κάτω ενώ φεύγει στην αντίπαλη εστία για να σκοράρει και το καθαρό φάουλ και η κίτρινη, ως δια μαγείας εξαφανίζονται και το παιχνίδι συνεχίζεται. Ποιος να απαντήσει στον Καμάτσο και να του πει τι; Να ξεχάσει όσα ξέρει; Να ρωτάει τι συνέβη και να μην παίρνει απαντήσεις;

Εδώ δεν μιλάμε για τις γραμμές, που τις βάζει κατά το δοκούν ο εκάστοτε VAR (γιατί δεν μπαίνουν αυτόματα) και ακυρώνει το γκολ για το 1-2 στον Καμάτσο. Στη φάση αυτή μπαίνει η… τεχνολογία (ας μην το συζητήσουμε) και γίνεται μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Αλλά στο μαρκάρισμα στον Καμάτσο; Εκεί τι συμβαίνει που δεν απαιτούνται γραμμές;

Ακόμα και στην περιγραφή ακούγεται σε κανονική ροή «ο Καμάτσο φεύγει από τον Πινέδα, ο Πινέδα τον κυνηγάει, τον ρίχνει κάτω». Ωστόσο ούτε ο Διαμαντόπουλος, ούτε ο βοηθός είδαν κάτι.

Οι «Μπόλεκ και Λόλεκ» της ελληνικής διαιτησίας

Μήπως είδαν όμως στο δεύτερο πέναλτι που δίνουν στην ΑΕΚ και που τελικά ακυρώνεται με την παρέμβαση του VAR; Και μετά  ακούς σχόλια του τύπου «ευτυχώς που δεν έκανε λάθη ο Διαμαντόπουλος». Πόσα λάθη ακόμα να κάνει; Στην ίδια φάση χάνει το διπλό λάθος στη σέντρα πάνω στον Πάλμα, που έγινε σάντουιτς από τους αντιπάλους του. Και στη συνέχεια δίνει πέναλτι για χέρι, ενώ η μπάλα έχει βρει στην ωμοπλάτη και στη μασχάλη του Ενκουλού. Τι άλλο να περιμένεις; Αυτά είδε ο Διαμαντόπουλος που περίμενε την ευκαιρία από τους κακούς Πολωνούς για να φωνάξει παρών και να κρατήσει ψηλά το λάβαρο της ελληνικής διαιτησίας.

Αν βρήκαμε την ευκαιρία για να χρεώσουμε τα πάντα στους Πολωνούς διαιτητές για να επαναφέρουμε τους Ελληνες, επειδή έτσι μας βολεύει, καλύτερα ας κοιτάξουμε λίγο πιο δίπλα το ρεσιτάλ του Ντελ Θέρο Γκράντε. Τελεία.

Ας ζητήσουμε περισσότερους Ντελ Θέρο Γκράντε. Ή ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κάποια στιγμή κι εμείς Ντελ Θέρο Γκράντε. Αλλά όχι άλλους «Μπόλεκ και Λόλεκ» της ελληνικής διαιτησίας. Όχι άλλα κινούμενα σχέδια, μέχρι εδώ!

Και κάτι για την εμφάνιση του Άρη

Ο Άρης κατέβηκε και έπαιξε στα ίσια την ΑΕΚ. Ασφαλώς και δέχτηκε πίεση, φάσεις που εξουδετέρωσε ο Κουέστα, αλλά έβγαλε και φάσεις που τρομοκράτησε την ΑΕΚ και πάγωσε τη Φιλαδέλφεια. Ο Άρης θα μπορούσε να πάρει  ισοπαλία, θα μπορούσε να κερδίσει, θα μπορούσε και να χάσει όπως έγινε. Φυσιολογικά πράγματα. Ο Άρης έπαιξε όπως σε όλα τα παιχνίδια και μάλιστα έκανε το καλύτερο ίσως παιχνίδι στα πλέι οφ, μαζί με αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και στα δύο δεν πήρε τίποτε. Αντίθετα πήρε ισοπαλία στο Φάληρο, όπου ήταν καλός μόνο για ένα εικοσάλεπτο.

Στο παιχνίδι αναδείχτηκαν ο Καμάτσο και ο Νταμπό και πολύ περισσότερο ο Ιτούρμπε, για τους οποίους υπάρχει μεγάλη γκρίνια όλη τη χρονιά. Όπως λέει κι ένας φίλος μου, ίσως να μην δόθηκαν οι ευκαιρίες για να τους μπολιάσει η οικογένεια του Άρη. Ίσως και να αδίκησαν κι αυτοί τον εαυτό τους, σίγουρα όμως δεν είναι κακοί παίκτες.

Όσο για τον Κουέστα, είδαν όλοι ότι δεν έπρεπε να βγει από την ενδεκάδα, όντας κορυφαίος γκολκίπερ του Άρη και ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος.

Ο Άρης που έχασε με τραυματισμό και τον Μπράμπετς, οφείλει να τελειώνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο κόντρα στον Βόλο, όπως ήρθαν τα πράγματα. Δεν είναι και το πιο τιμητικό, ειδικά μετά την περσινή πορεία, αλλά πρέπει να γίνει για να κλείσει αυτή η σεζόν σαν μην υπήρχε ποτέ…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News