Άρης: Πρώτα το ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά η απόδοση ευθυνών για τη φετινή σεζόν!

Eurokinissi

Έτσι όπως εξελίχθηκε το φετινό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει νόημα για να εξηγήσει κανείς πως και που χάθηκε ο δρόμος για τον φετινό Άρη. Αυτό που πλέον έχει σημασία, είναι να κερδίσει την Κυριακή στον Βόλο και να «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο για να υπάρχει προοπτική και στη νέα σεζόν.

Αναλύσεις επί αναλύσεων, στατιστικά στοιχεία, ποδοσφαιρικές εξηγήσεις, όλα τα κάναμε κι όλα έχουν γραφτεί αναλυτικά. Για το τι έφταιξε, για το πως έφτασε εδώ ο Άρης, πόσο επηρέασαν οι αλλαγές προπονητών, για την αλλαγή φιλοσοφίας στις μεταγραφές, όλα έχουν καταγραφεί.

Η ουσία είναι πως ο Άρης βρίσκεται 19 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ , ενω τα δύο προηγούμενα χρόνια τερμάρισε στην τρίτη θέση και πως «καίγεται» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για τους τρεις βαθμούς στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, που κι αυτός παίζει τα ρέστα του.

Nα βγουν μπροστά οι παίκτες

Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Αυτό πρέπει να κάνουν ο Τερζής και οι ποδοσφαιριστές του. Να ενώσουν τα κομμάτια τους, να βάλουν την ομάδα πάνω από το εγώ τους, να παίξουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες τους, γιατί αυτό είναι ξεκάθαρο πως όλοι αδίκησαν φέτος τους εαυτούς τους (το δείχνουν οι εμφανίσεις Ιτούρμπε, Καμάτσο και Νταμπό στα πλέι οφ) και να κάνουν μια νίκη που θα τους δώσει έναν αέρα τεσσάρων βαθμών, έχοντας ένα ακόμα ματς με τον Βόλο στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Λείπουν οι προσωπικότητες

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Άρη είναι πως δεν έχει παίκτες προσωπικότητες που θα βγουν μπροστά σε μια κρίσιμη κατάσταση για να εμπνεύσουν, να εμψυχώσουν και να οδηγήσουν στη νίκη.

Με εξαίρεση έναν Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που έχει όλα αυτά τα στοιχεία και τα βγάζει στα αποδυτήρια και τον Νταρίντα που έχει το backround, αλλά είναι πιο χαμηλών τόνων, λείπουν από τον Άρη ηγετικές φυσιογνωμίες όπως ο Μπρούνο Γκάμα, που μιλούσε στους παίκτες και στη συνέχεια έβγαινε στο γήπεδο κι έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες του, ή ο Λούκας Σάσα, που ήταν αρχηγός μέσα στο γήπεδο.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν μπροστά τους ένα κομβικό ματς και μια κρίσιμη αποστολή, αλλά αυτός είναι και ο ρόλος τους. Οφείλουν να «καθαρίσουν» στον Βόλο και να σώσουν μια χρονιά, που από όποια οπτική κι αν την δει κανείς είναι απογοητευτική.

Αυτή όμως δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά πράξεων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News