Άρης: Ο σοβαρός Άρης που σε κάνει να αναρωτιέσαι πού ήταν αυτή η ομάδα τόσο καιρό

Eurokinissi

Ο Άρης έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε να κάνει στο πιο καθοριστικό παιχνίδι για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, συντρίβοντας τον Βόλο χωρίς να απειληθεί ποτέ. Η εικόνα του στο Πανθεσσαλικό προκαλεί απορίες γιατί αδίκησε τον εαυτό του μέσα στη σεζόν. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Γενικά ο Άρης με τους τελικούς δεν το’ χει. Στα πιο κρίσιμα παιχνίδια δύσκολα παίρνει αυτό που θέλει, συνήθως πνίγεται από το άγχος του, κάνει τα εύκολα δύσκολα.

Στον Βόλο, χωρίς το κλίμα να είναι καλύτερο από άλλες φορές, ο Άρης έδειξε μία απίστευτη ωριμότητα, ήταν σοβαρός μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έβγαζε μια σιγουριά ότι θα πάρει αυτό που χρειάζεται και δεν άφησε τον Βόλο να παίξει σε όλο το ματς ούτε λεπτό (για την ακρίβεια συνολικά κανά δεκάλεπτο).

Μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος, με παίκτες που έπαιξαν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες, με πάθος, με θέληση, με ουσία. Κι ας έπαιξε με σημαντικές απουσίες (Μπράμπετς, Ρουπ, Μάνου Γκαρθία, Ματέο στον πάγκο) και χωρίς δεύτερο βασικό στόπερ, με τον Πίρσμαν να κάνει κατ’ ανάγκη τη δουλειά.

Ο Νταρίντα που αναμφίβολα έχει ηγετικά στοιχεία, επανήλθε κάνοντας ένα τέλειο παιχνίδι και οδήγησε τον Άρη σε μια καθαρή νίκη, ο Καμαρά μετά από καιρό πέτυχε δύο γκολ σε καθοριστικό ματς, σκοράροντας μάλιστα με εξωτερικό φάλτσο, ενώ έχει χάσει πολύ πιο εύκολα γκολ. Ακόμα κι ο Νταμπό, που έχει πάρει πάρα πολλές ευκαιρίες αδικώντας τον εαυτό του, έκανε ένα μεστό παιχνίδι ξεδιπλώνοντας στο χόρτο τον αληθινό του εαυτό, γιατί είναι αναμφίβολο, πως αγωνιστικά έχει τεράστιες δυνατότητες.

Αλήθεια που ήταν αυτός ο Άρης μέσα στη σεζόν; Ασφαλώς έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις, σε πολλά ματς αδικήθηκε από τη διαιτησία βάναυσα κι έχασε τουυλάχιστον δέκα βαθμούς, αλλά τόσο σοβαρή εμφάνιση είχε καιρό να κάνει.

Με ίδια εικόνα ως το τέλος, πριν  τη… σκούπα

Τι απομένει τώρα; Το αυτονόητο. Ο Άρης έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τον Βόλο, που ουσιαστικά είναι πέντε σε περίπτωση ισοβαθμίας. Και πρέπει να υπρεασπιστεί αυτή τη διαφορά, εκτός αν εμφανίσει την ίδια εικόνα και στα επόμενα παιχνίδια και τελειώνει μια ώρα νωρίτερα με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Επί της ουσίας αυτό υποχρεούται να κάνει, έστω για να σώσει τη χρονιά. Να πάρει τη θέση στο Europa Conference League και να προσθέσει μερικές ακόμα καλές εμφανίσεις, τουλάχιστον για τον κόσμο.

Για τους εαυτούς τους, δεν ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάτι οι ποδοσφαιριστές του Άρη για να αλλάξουν την εικόνα που έχει σχηματιστεί, καθώς η απόφαση για… σκούπα είναι δεδομένη στο τέλος της σεζόν. Το πλάνο έχει ήδη στηθεί.

Ίσως θα έπρεπε να έχουν φροντίσει πιο μπροστά. Είχαν άλλωστε πάρα πολλές ευκαιρίες που τις πέταξαν. Ίσως πάλι με μερικές σπουδαίες εμφανίσεις να καταφέρουν να κερδίσουν ένα ακόμα… πυραυλάκι. Το σίγουρο είναι πάντως, πως ο Άρης θα έχει σύντομα μία από τις λίγες ευκαιρίες για επανεκκίνηση. Κι αυτή τη φορά δεν πρέπει να χαθεί.

Μια χαμένη εκδρομή στα τσιπουράδικα

Αυτό που σίγουρα χάθηκε είναι μια Κυριακή στα τσιπουράδικα του Βόλου και ένα γεμάτο γήπεδο στα κιτρινόμαυρα. Δεν ξέρω τι νόημα έχει αυτή η κόντρα του Αχιλλέα Μπέου, όχι μόνο με τον Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά με ολόκληρο τον οργανισμό του Άρη.

Ο κόσμος του Άρη θα γέμιζε τα μαγαζιά του Βόλου και τις κερκίδες του Πανθεσσαλικού, αλλά είδε την ομάδα του από την τηλεόραση ακολουθώντας τις προτροπές της ΠΑΕ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News