Άρης: Δύο μεγάλες νίκες που άναψαν το πράσινο φως για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας

Eurokinissi

Οι δύο διαδοχικές νίκες, πρώτες στα πλέι οφ, ουσιαστικά «κλείδωσαν» το ευρωπαϊκό εισιτήριο και δίνουν την άνεση στη διοίκηση του Άρη να κοιτάξει ξεκάθαρα πλέον την επόμενη μέρα, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο

Ο Άρης άργησε να βρει τον εαυτό του στα πλέι οφ κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απογοήτευση για τον τρόπο που έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια βελτιώνεται διαρκώς από παιχνίδι σε παιχνίδι κι ας έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς. Στην έδρα της ΑΕΚ έκανε εξαιρετική εμφάνιση κι έχασε στα σημεία, μετά πήγε στον Βόλο κι έκανε παρέλαση και προχτες ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Ολυμπιακό στη νίκη με 2-1, που τον έφερε επτά βαθμούς μπροστά από τον Βόλο και μια ανάσα από το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η καλή ψυχολογία, μαζί με τη διάθεση, έδωσαν έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του Άρη κι αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα. Η γκρίνια που υπήρχε στα αποδυτήρια πήγε στην άκρη, οι ποδοσφαιριστές απόλαυσαν επιτέλους το ποδόσφαιρο και ο κόσμος πανηγύρισε δύο νίκες, που χρυσώνουν έστω στο τέλος μια χρονιά που άρχισε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά δεν έφερε αποτελέσματα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Άρης μπορεί πλέον να πάει φανερά στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες κινήσεις, ξεσηκώνοντας κόσμο στην πιάτσα των ατζέντηδων και των τεχνικών διευθυντών για μαζικές ανακατάξεις. Ο Θόδωρος Καρυπίδης μπορεί πλέον να ανάψει το πράσινο φως. Και ο Άρης μπορεί να προχωρήσει το πλάνο του χωρίς άγχος και αγωνία.

Αυτή τη φορά ο Άρης πρέπει να κινηθεί με σοβαρότητα, με ωριμότητα, με σύνεση και να προσπαθήσει να αποφύγει τα λάθη. Μπορεί να το κάνει; Περιθώρια δεν έχει. Οι ώρες είναι κρίσιμες. O Άρης χρειάζεται την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον πάγκο του, με ισχυρό τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, που να βγάζουν υγεία. Τα φετινά λάθη τα ξέρουν πλέον όλοι στα αποδυτήρια.

ΥΓ. Όσο κι αν θέλει ο Άρης, δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει τον Λουίς Πάλμα για πολύ καιρό ακόμα στα αποδυτήρια. Ο 23χρονος μπορεί να φέρει πολλά εκατομμύρια στο Βικελίδης και ο χρόνος δικαιώνει τον Θόδωρο Καρυπίδη που έλεγε πως θα τον πουλήσει για πέντε εκατομμύρια ευρώ. Με τέτοια χτυπήματα και γκολάρες, μπορεί να πάει και παραπάνω. Αν βελτιωθεί και τακτικά, κανείς δεν ξέρει που είναι το ταβάνι.

ΥΓ2. Αν ο Τόλης Τερζής συνεχίσει με διπλό στην Τούμπα δύσκολα θα κουνήθεί από τον κιτρινόμαυρο πάγκο κι ας περιμένει ο Βούλγαρος Στόιλοφ στο τηλέφωνο, όπως και οι υπόλοιποι μνηστήρες.

ΥΓ3. Το «παράρτημα» έκοψε οκτώ βαθμούς από τον Ολυμπιακό, τον «πέταξε» εκτός διεκδίκησης τίτλου και τον οδήγησε σε αντικατάσταση τριών προπονητών. Μέσα σ’ όλα, σημάδεψε ακόμα και την καλύτερη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Δύσκολα θα ξεχαστεί το γκολ-κόρνερ του Πάλμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News