Άρης: Πέρυσι ίδια αγωνιστική πανηγύριζε την Ευρώπη, φέτος δεν είναι αρκετή

EUROKINISSI

Οι απαιτήσεις του κόσμου ανεβαίνουν και ο Άρης οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του ρόστερ και να ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή. Η νέα σεζόν αναμένεται πιο απαιτητική, πιο δύσκολη και η 5η θέση δεν προσφέρει τίποτε. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης.

Πριν από ένα χρόνο στο ίδιο γήπεδο, το Κλεάνθης Βικελίδης, στα ίδια αποδυτήρια, με αντίπαλο την ίδια ομάδα, ο Άρης πανηγύριζε μια  ιστορική ανατροπή, που τον οδηγούσε στην τρίτη θέση και του έδινε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τον φούσκωσε με περηφάνια, τον συσπείρωσε, τον ένωσε.

Έναν χρόνο μετά χάνει ξανά την ίδια αγωνιστική από την ΑΕΚ πάλι με ανατροπή, αλλά η πέμπτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, που εξασφαλίζει με 10 βαθμούς διαφορά από τον έκτο Βόλο, σχεδόν δεν πανηγυρίζεται και ο κόσμος παρακολουθεί μουδιασμένος.

Η προσπάθεια έγινε αλλά…

Στο διάστημα αυτό ο Άρης έκανε την προσπάθειά του, αλλά οι επιλογές του δεν βγήκαν στο γήπεδο στο βαθμό που περίμενε και σε συνδυασμό με τις διαδοχικές προπονητικές αλλαγές, περιορίστηκε στο ελάχιστο, δηλαδή στη θέση που του εξασφαλίζει την παρουσία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα στο τέλος του Ιουλίου.

Είναι προφανές πως ο κόσμος θέλει περισσότερα. Δεν αρκείται στα κεκτημένα των πέντε τελευταίων χρόνων, βλέπει τη δυναμική και ζητάει περισσότερα. Είδε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να αλλάζουν και να διεκδικούν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, πίστεψε ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποίησε.

Καλύτερες επιλογές και οργάνωση

Την επόμενη σεζόν τα πράγματά γίνονται ξανά πιο δύσκολα. Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι μόνο τέσσερα, επομένως για τον Άρη δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις, να χαράξει πορεία και να κάνει τις κινήσεις εκείνες που απαιτούνται για να αποφευχθούν τα ίδια λάθη:

Ποιοτική ενίσχυση στο ρόστερ και αποφάσεις στο θέμα του προπονητή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν έχει νόημα να χάσει άλλο χρόνο περιμένοντας απλά να τελειώσει τις υποχρεώσεις του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Ρόμπερτ Παλικούτσα, πρέπει να πιάσουν δουλειά και να θέσουν σε ισχύ το πλάνο του. Θα επιλέξουν ξένο προπονητή; Θα γυρίσουν στον Άκη Μάντζιο; Θα συνεχίσουν με τον Τόλη Τερζή; Όποια κι αν είναι η απόφασή τους, πρέπει να την πάρουν, να την υποστηρίξουν και μαζί με τον προπονητή να κάνουν τις επιλογές τους.

Τα λάθη μπορεί να δικαιολογούνται, αλλά πλέον δεν διορθώνονται

Ο δρόμος είναι ξεκάθαρος. Ο Άρης πρέπει να οργανωθεί καλύτερα. Να ακολουθήσει σε υψηλό επίπεδο. Να δυναμώσει κι άλλο. Και να θέσει ψηλότερους στόχους.

Η σεζόν που έρχεται είναι κομβική. Κι αυτή τη φορά τα λάθη μπορεί να δικαιολογούνται, αλλά δεν διορθώνονται. Τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News