Άρης: Δουλειά-ενίσχυση, δουλειά-βελτίωση, δουλειά-πρόκριση!

Eurokinissi

Η ισοπαλία στο γηπεδάκι της Αραράτ στην Αρμενία δεν πρέπει να ρίξει στάχτη στα μάτια, καθώς ο Άρης για να προκριθεί θα χρειαστεί τον κόσμο του και παράλληλα τρομερή δουλειά για μια εβδομάδα, λύσεις στην άμυνα και δημιουργία στην επίθεση για να διορθώσει την εικόνα του

Σε τέτοια παιχνίδια που κανείς δεν θα θυμάται μετά από λίγο καιρό, το βασικό είναι να πάρεις το αποτέλεσμα. Και αυτόν τον στόχο ο Άρης τον πέτυχε κόντρα στην Αρμένικη Αραράτ.

Το 1-1 μπορεί να μην του δίνει πια προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ, του δίνει όμως τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ένα πύρινο Κλεάνθης Βικελίδης για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Ωστόσο ο Άρης για να πάρει αυτό το 1-1 και να μείνει όρθιος, χρειάστηκε μεγάλη δόση τύχης. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Άρης δύσκολα θα ξαναβρεί Αραράτ στον δρόμο του. Ο επόμενος αντίπαλος για όσους το έχουν αντιληφθεί, εφόσον στη ρεβάνς κυλήσουν όλα ομαλά είναι η Ντινάμο Κιέβου, με παικταράδες τύπου Γιαρμολένκο και ποιοτικό ρόστερ, που αυτές τις ευκαιρίες δεν θα τις σπαταλήσει.

Ο Άρης παρατάχθηκε με οκτώ παίκτες από την περσινή σεζόν για να διατηρήσει την ομοιογένεια και τον Οντουμπάτζο στο κέντρο της άμυνας αντί του Μπράμπετς, καθώς δεν υπήρχε άλλος στόπερ, ωστόσο ούτε ομοιογένεια είχε, ούτε λύσεις στο κέντρο της άμυνας.

Οι περισσότεροι παίκτες βρέθηκαν σε μέτρια βραδιά, τα κενά στην άμυνα ήταν χτυπητά και φώναζαν για λύσεις, ιδέες και φαντασία για ανάπτυξη δεν υπήρχαν και ο Άρης προσπαθούσε κυρίως με τον Νταρίντα και μετά με τους Φαμπιάνο και Κουέστα (δεν ξέχασε και τα λάθη αν και έκανε μεγάλες επεμβάσεις) να σταθεί όρθιος κόντρα σε μια ομάδα που δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Εμπακατά ήταν σε κακή μέρα αμυντικά, ο Ζαν Ζουλ δεν έκοψε σχεδόν κανέναν και ευθύνεται και στο γκολ, ο Μενέντες ήταν άφαντος.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Είναι προφανές ότι ο Άρης πρέπει να δουλέψει ασταμάτητα μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Να δουλέψει σαν να μην υπάρχει αύριο, να καλύψει το έδαφος, να βρει αυτοματισμούς, να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες και να αποκτήσει και λύσεις στο κέντρο της άμυνας, προτού προκύψουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αν περιμένει μόνο από από τον κόσμο θα αντιμετωπίσει προβλήματα με το καλημέρα στη σεζόν. Παράλληλα και ο Τόλης Τερζής πρέπει να βρει λύσεις, να καθοδηγήσει τους παίκτες του, να αξιοποιήσει το ρόστερ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα μπορούσε σίγουρα να βοηθήσει με την εμπειρία του, ειδικά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Στη ρεβάνς ο Άρης θα πρέπει να δημιουργήσει, να κυκλοφορήσει την μπάλα, να επιτεθεί.

Πρέπει να το κάνει, μπορεί να το κάνει, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Αυτή τη φορά τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News