Άρης: Ανέτοιμος ή όχι, οφείλει να τελειώνει με την πρόκριση

Eurokinissi

Ο Άρης αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης την Αραράτ στο Κλεάνθης Βικελίδης και τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που μετράει δεν είναι ο βαθμός ετοιμότητας, αλλά η πρόκριση με κάθε τρόπο στην επόμενη φάση του Conference League.

H Aραράτ δεν είναι… Μάντσεστερ Σίτι όπως παρουσιάζεται τελευταία και ο Άρης δεν είναι… Αραράτ αυτό είναι σίγουρο. Ενόψει της ρεβάνς του 1-1 στο Γιερεβάν της Αρμενίας, ο Άρης οφείλει να κάνει το αυτονόητο. Πρόκριση με κάθε τρόπο (ιδανικά χωρίς άγχος) και παρουσία στην επόμενη φάση, όπου τον περιμένει η Ντινάμο Κιέβου.

Κανείς δεν θα θυμάται την Αραράτ

Αύριο στις 12 το βράδυ κανείς δεν θα θυμάται την Αραράτ, ούτε αν ο Άρης ήταν ανέτοιμος στα πρώτα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, αν έχει ολοκληρώσει την αποστολή του με επιτυχία. Η πρόκριση θα αφήσει στο παρελθόν την Αραράτ, όπως κανείς δεν θυμάται την Γκόμελ από την περσινή διοργάνωση. Τη Μακάμπι Τελ Αβίβ όμως δεν την έχει ξεχάσει κανένας.

Φυσικά κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τους Αρμένιους. Είδαμε και τον Παναθηναϊκό πως βρέθηκε να σχοινοβατεί σε ισορροπίες τρόμου για λίγα λεπτά και μάλιστα έχοντας τρομερό πλεονέκτημα.

Ο Τόλης Τερζής και οι παίκτες του οφείλουν να παρουσιαστούν αποφασισμένοι, συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι. Ο κόσμος του Άρη θα είναι δίπλα τους και θα προσπαθήσει να παίξει… μπάλα μαζί τους, αλλά αυτοί πρέπει να σκοράρουν για να φτάσουν σε νίκη-πρόκριση.

Μία εβδομάδα τώρα, η ομάδα του Άρη είχε τον χρόνο να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ευρωπαϊκής πρεμιέρας. Να ενσωματώσει καλύτερα τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, να δουλέψει κι άλλο ο Οντουμπάτζιο σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, να σκεφτεί καλύτερα ο Τόλης Τερζής με τους συνεργάτες του και να εκπονήσουν το πλάνο της πρόκρισης.

Ο στόχος και το αυξημένο κίνητρο

Η πρόκριση περνάει από τα πόδια των παικτών του Άρη. Το κίνητρο είναι ισχυρό. Και μόνο το γεγονός πως πιθανός αποκλεισμός θα ταράξει συθέμελα το ποδοσφαιρικό τμήμα στην αρχή της σεζόν, αρκεί να μην θέλει να το ζήσει κανείς.

Επιπλέον όμως οι ποδοσφαιριστές του Άρη ξέρουν καλά τι θέλουν. Θέλουν να περάσουν την Αραράτ και να το παλέψουν κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου για να φτάσουν στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν τους ομίλους. Οι Ουκρανοί είναι τεράστιο κλαμπ, αλλά δεν είναι η Ντινάμο του παρελθόντος. Θα παίξει στο Βουκουρέστι και όχι στο Κίεβο και ο Άρης πιθανότατα θα έχει κι άλλες λύσεις αν προστεθεί στο ρόστερ ο Γάλλος Ανεμπά. Το μεγαλύτερο όμως κίνητρο είναι η θέση της Ντινάμο στους ισχυρούς. Αν ο Άρης καταφέρει να την κοντράρει, θα πάρει μαζί του στην κλήρωση και τους βαθμούς της, άρα και μία θέση τους ισχυρούς, που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Αλλά η Ντινάμο όταν έρθει η ώρα. Προέχει η Αραράτ που θα βρεθεί αύριο το βράδυ στο «καζάνι» του Βικελίδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News