Αρης: Ο Φαμπιάνο που τρέχει με… Φεράρι, ο γίγαντας λαός και μια πρόκριση που δεν πρέπει να σκεπάσει την αγωνιστική εικόνα

Εurokinissi

Ο Άρης πέταξε ένα ημίχρονο, ίδρωσε μέχρι να βρει γκολ, αλλά η πρόκριση είναι πρόκριση και δίνει νέα προοπτική ενόψει Ντινάμο Κιέβου, αρκεί να μη σκεπάσει την αγωνιστική εικόνα, που σε πολλά σημεία είναι προβληματική. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης.

Το λέγαμε και πριν από το παιχνίδι με την Αραράτ. Από τα παιχνίδια αυτά κανείς δεν θα θυμάται τους Αρμένιους. Η πρόκριση είναι πρόκριση και αυτή είναι που έχει σημασία. Ο Άρης θα γινόταν άνω κάτω αν χτες το βράδυ είχε αποκλειστεί. Αντίθετα η νίκη-πρόκριση σκόρπισε ενθουσιασμό, φέρνει χρήματα καθώς ακολουθεί την Πέμπτη το ματς με την Ντινάμο Κιέβου ξανά σε γεμάτο Κλεάνθης Βικελίδης και δίνει προοπτική. Οι Ουκρανοί είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά παίζουν στη Ρουμανία κι αν ο Αρης περάσει το εμπόδιο τους, θα πάρει και τους βαθμούς τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως αυτή η πρόκριση με την Αραράτ δεν πρέπει να κρύψει τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα του Άρη, που δυσκολεύτηκε σημαντικά και στα δύο παιχνίδια να πετάξει εκτός διοργάνωσης μια αδύναμη ομάδα.

Χωρίς αγωνιστική ταυτότητα

Σε ένα ματς που ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, μπήκε νωθρός στο γήπεδο και πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να απειλήσει. Αν δεν ήταν μάλιστα ο Κουέστα να κρατήσει το μηδέν, ο Άρης θα έπρεπε να ανέβει το… Αραράτ για να γυρίσει το παιχνίδι.

Η μεσαία γραμμή είναι προβληματική, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Μενέντες με τον Ρουπ είναι άφαντοι, ο Νταρίντα έτρεχε σε απροσδιόριστο ρόλο να μπαλώσει όλα τα κενά και ο Τζούρασεκ είναι βέβαιο ότι θέλει ρυθμό για να αποδώσει. Ο Εμπακατά ήταν πηγή κινδύνου, ο Μορόν δεν έδειξε πολλά πράγματα αλλά δεν τροφοδοτήθηκε και ο Πάλμα ήταν κεφάτος, αλλά γίνεται εκνευριστικός καθώς διαρκώς παίζει για τον εαυτό του. Θέλει μια μπάλα μόνος του, σπαταλάει όλα τα στημένα και ευτυχώς γι αυτόν σέντραρε στο φάουλ του 80′ για να σκοράρει ο Φαμπιάνο. Στα κέρδη η παρουσία του Σαβέριο, που για ένα δεκάλεπτο άλλαξε τον ρυθμό και έδωσε ορμή.

Μια Φεράρι στον Φαμπιάνο!

Ποιοι έμειναν; Ο Φαμπιάνο που χωρίς τον Μπράμπετς δίπλα του τα έκανε όλα στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, αλλά και ο Φεράρι, που ήταν ίσως ο κορυφαίος του Άρη. Ο Αργεντινός δεν σταμάτησε να τρέχει, να ανεβαίνει δίνοντας επιλογές στον Πάλμα, να κόβει και όταν όλοι έμειναν από δυνάμεις λόγω υγρασίας, αυτός συνέχιζε να τρέχει.

Ο Άρης θα χρειαστεί σίγουρα ενίσχυση για τα ματς με τη Ντινάμο, αλλά και για το πρωτάθλημα που πλησιάζει. Ο Ανεμπά αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα για να δώσει λύσεις στην άμυνα, ο Γκρέι είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν υπολογίζεται, αλλά και πάλι ο Άρης χρειάζεται τεράστια βελτίωση στο γήπεδο και αγωνιστική ταυτότητα που δεν την έχει κι αυτό σημαίνει πως ο Τόλης Τερζής πρέπει να κάνει πολλά με τους συνεργάτες του. Με την Αραράτ κέρδισε χρόνο, αλλά δεν έχει περιθώρια να εμφανιστεί ξανά όπως χτες στο πρώτο ημίχρονο…

ΥΓ. Ένα χειροκρότημα στον κόσμο του Άρη για την παρουσία του είναι το ελάχιστο. Σχεδόν 18.000 φίλαθλοι στη ντάλα του καλοκαιριού άφησαν τις παραλίες, γέμισαν το γήπεδο σε απίστευτες καταστάσεις ζέστης και υγρασίας και λίγο πριν σκοράρει ο Άρης έδιναν την αίσθηση ότι θα… πάρουν την μπάλα και θα τη βάλουν στα δίχτυα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News