ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Ο Άρης βλέπει τα χάλια των άλλων και του… ανοίγει περισσότερο η όρεξη!

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τον… αχόρταγο μεταγραφικά και αγωνιστικά Άρη που ξεκινά τη σεζόν με τεράστιες φιλοδοξίες!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, για να δημιουργήσεις μία ομάδα που να ξέρει να κερδίζει, που να έχει βαθιά ριζωμένη μέσα της τη νοοτροπία του νικητή, πρέπει να κάνεις δύο πράγματα. Να αποκτήσεις καλούς ποδοσφαιριστές και να τους αμείβεις σύμφωνα με την αξία τους στο χόρτο. 

Τα τελευταία χρόνια, ο Άρης προσπαθεί να πετύχει αυτό το δίπτυχο. Το προσπαθεί τουλάχιστον με συνέπεια και τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα στο γήπεδο. Κάθε χρόνο και ένα upgrade του ρόστερ του. Κάθε χρόνο και λίγο καλύτερα. Ειδικά το φετινό καλοκαίρι όμως, ο Άρης έκανε ιδανικά ότι έπρεπε να γίνει για να μπαλώσει τα κενά στις θέσεις που φώναζαν για ενίσχυση και να αλλάξει ταχύτητα, δημιουργώντας ένα ποιοτικό ρόστερ. Η εικόνα μέχρι στιγμής τον δικαιώνει. Και όχι απλά τον δικαιώνει, αλλά του ανοίγει ακόμη περισσότερο την όρεξη για τη συνέχεια, ειδικά όταν βλέπει γύρω του τους υπόλοιπους μεγάλους να αντιμετωπίζουν τεράστια αγωνιστικά προβλήματα και να τρώγονται με τις σάρκες τους. Τουλάχιστον ο Άρης όχι μόνο ξεπέρασε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά χτίζει για να κάνει μία δυνατή χρονιά και μην την πατήσει ξανά το επόμενο καλοκαίρι. 

Στην περσινή σεζόν, ο Άρης ήταν σταθερά στην δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και έπεσε στην τρίτη στα πλέι οφ, αφήνοντας πίσω του ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Κόντραρε μέσα έξω και τους τέσσερις από το Big-5 και με τις μεταγραφικές κινήσεις που κάνει… αχόρταγα, ανεβάζει τον πήχη των προσοδοκιών.

Ο Άρης επενδύει στο ρόστερ του. Παρατάσσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο όλη την προίκα του. Και δικαιούται να ονειρεύεται για την σεζόν που έρχεται σε λίγες μέρες.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε ένα ονειρεμένο (ανεπίσημο) ντεμπούτο με γκολ ποίημα. Ο Ιτούρμπε τρομάζει όταν πατάει το… τούρμπο και έδειξε πόσο απλό είναι το γκολ, ίσως από τα χρόνια του Κόκε είχε να δει το Κλεάνθης Βικελίδης αυτό το τελείωμα. Ο Μπαντού Εντιαγέ είναι ηγέτης στην μεσαία γραμμή, η ποιότητά του ξεχειλίζει. Ο Φαμπιάνο συμμάζεψε την άμυνα και να θυμηθείτε ότι φέτος θα πετύχει πολλά γκολ. Ο Λούμορ είναι σύγχρονος αριστερός μπακ με πολύ καλά ανεβάσματα. Και ακόμη δεν έχει έρθει ο δεύτερος βασικός στόπερ, για τον οποίο ο Καρυπίδης σκοπεύει να ξοδέψει όπως και για τους υπόλοιπους, ενώ θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές.

Ο Μάντζιος πλέον έχει ένα οπλοστάσιο πίσω του. Έχει τις επιλογές που θα ήθελε κάθε προπονητής για να μπορεί να κάνει παρεμβάσεις στη διάρκεια ενός αγώνα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ματίγια, ο Σάκιτς, ο Τζέγκο, ο Ματέο Γκαρσία, που δεν μπορούν να βρουν θέση στην ενδεκάδα. Τα δύο τελευταία χρόνια με τους παίκτες αυτούς ο Άρης κέρδισε το χειροκρότημα, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πλησίασε κοντά σε στόχους. 

Τώρα έρχεται αποφασισμένος και πεινασμένος. Βλέπει την εικόνα που διαμορφώνεται και είναι έτοιμος να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Μία σεζόν αρχίζει με τεράστιες φιλοδοξίες…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News