Άρης: Δεν διορθώνει τα λάθη, δεν σηκώνει κεφάλι κι η γκρίνια μεγαλώνει

Εurokinissi

Και στο Βουκουρέστι και στο Ηράκλειο ο Άρης δεν άξιζε να χάσει. Έχασε όμως. Και έχασε επειδή συνεχίζει στο ίδιο βιολί. Δεν κάνει το παραμικρό για να διορθώσει τις ατέλειες, να καλύψει τις αδυναμίες, να λειτουργήσει επαγγελματικά και τα αφήνει όλα στις λεπτομέρειες. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μία μέρα μετά τον άδοξο και άδικο ευρωπαϊκό αποκλεισμό στο Βουκουρέστι από τη Ντινάμο Κιέβου, γράφαμε από αυτήν εδώ τη γωνιά ότι ο Άρης αδικεί συστηματικά τον εαυτό του.

Μία μέρα μετά από την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League, με τον τρόπο που ήρθε από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, τι άλλο να γράψουμε; Ότι ο Άρης αδικεί… ακόμα πιο συστηματικά τον εαυτό του; Χάνουν πλέον και οι λέξεις το νόημα τους.

Περισσότερες τελικές; Ο Μορόν. Περισσότερες ενέργειες με την μπάλα; Ο Μοντόγια. Περισσότερες πάσες στην επίθεση; Ο Νταρίντα. Περισσότερες πάσες ο Φαμπιάνο. Περισσότερες key πάσες; Ο Πάλμα. Περισσότερα κλεψίματα; Ο Μοντόνια. Κατοχή; 64-36% ο Άρης. Σε ποια κατηγορία ήταν πρώτος ο ΟΦΗ; Στα περισσότερα φάουλ (ο Πασσλίδης). Ποιος κέρδισε ο ΟΦΗ. Επομένως όντως αδικεί τον εαυτό του Άρης. Μεσοεπιθετικά ήταν πολύ καλός ο Άρης. Η άμυνα του όμως ναυάγιο.

Όχι άλλα λάθη στην κάλυψη. Όχι ξανά…

Τι έκανε ο Νταμπράουσκας; Διάβασε το παιχνίδι της Ντινάμο κι έδωσε εντολή να γεμίζουν την μπάλα ακόμα και από τον τερματοφύλακα. Γκολ η Ντινάμο από 40 μέτρα πίσω από τη σέντρα, γκολ ο ΟΦΗ από 52 μέτρα από τον γκολκίπερ Μανδά. Καμία βελτίωση. Λάθος στην κάλυψη στο ένα, λάθος στην κάλυψη και στο άλλο. Είναι μια απλή διαπίστωση ότι ο Άρης δεν διορθώνει τα αμυντικά του λάθη και ας είναι εξώφθαλμα.

Δεν έχει τους παίκτες; Σίγουρα δεν τους έχει, υπάρχουν τρομερές ελλείψεις. Αμυνα παιδική χαρά. Είναι οι παίκτες κουρασμένοι; Σίγουρα είναι. Έκανε κάτι η ΠΑΕ; Όχι. Έγινε σωστή αξιοποίηση και αξιολόγηση του ρόστερ; Όχι. Αφού μπορούσε να παίξει ο Ντουκουρέ, που έπαιξε και μια χαρά, γιατί δεν μπήκε και στην ευρωπαϊκή λίστα να δώσει ανάσες, όταν ο Άρης έμεινε χωρίς αμυντικό χαφ στην παράταση. Μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος στο Ηράκλειο να παίξει; Στο 93′. Να κάνει τι; Μενέντες και Πάβισιτς δεν χρησιμοποιήθηκαν, ούτε ο Παναγίδης. Και η κόπωση είχε πιάσει κόκκινα. Ο Νταρίντα κι ο Μοντόγια στο τέλος είχαν παραδώσει πνεύμα.

Ο Άρης έκανε 14 μεταγραφές και φαίνεται σαν να θέλει ακόμα άλλες πέντε!

Κι όμως. Ο Άρης έκανε 14 μεταγραφές και φαίνεται σαν θέλει ακόμα άλλες πέντε! Στόπερ, Αμυντικό μέσο, σέντερ φορ, εξτρέμ. Ο Άρης ψάχνει κεντρικό αμυντικό από τις 20 Ιουλίου και έναν μήνα μετά, έχοντας αποκλειστεί από την Ευρώπη κι έχονας χάσει στην πρεμιέρα, ακόμα δεν έχει βρει.

Ο Άρης συνολικά ως οργανισμός εξακολουθεί να μην έχει πλάνο, σχέδιο, επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας. Λειτουργεί με εξάρσεις, παρορμητικά, με πάθος, όχι όμως ορθόδοξα. Κι αυτό δεν αλλάζει εδώ και χρόνια, όχι χτες και σήμερα. Μόνο που ο κόσμος άρχισε να κουράζεται και γι’ αυτό πλέον αντιδρά. Όσο λοιπόν ο Άρης δεν διορθώνει τα λάθη του, δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Κι όσο δεν σηκώνει κεφάλι, η γκρίνια θα πολλαπλασιάζεται…

Υ.Γ. Μία εμπειρική πρόβλεψη, όχι προϊόν ρεπορτάζ. θα ακολουθήσουν τρεις τουλάχιστον μεταγραφικές κινήσεις. Κι αν δεν νικήσει τη Λαμία, τότε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News