Άρης: Ο Μάντζιος αναλαμβάνει μια ομάδα χωρίς αγωνιστική ταυτότητα, χωρίς ψυχή, χωρίς σταθερές

Εurokinissi

Ο Άκης Μάντζιος αποτελεί την πιο safe επιλογή και ετοιμάζεται να αναλάβει εκ νέου τον πάγκο του Άρη, μόνο που αυτή τη φορά, ο Άρης δεν θυμίζει την ομάδα που ήξερε. Στη Λαμία ο Άρης έδειξε ότι δεν έχει αγωνιστική ταυτότητα, προσωπικότητες, φλόγα και έχασε και τις σταθερές του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Η τρίτη διαδοχική ήττα του Άρη στη Λαμία, έβγαλε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα της ομάδας. Στο Βουκουρέστι ο Άρης έχασε από τη Ντινάμο Κιέβου, αλλά άξιζε την πρόκριση και αποκλείστηκε στο 13ο πέναλτι. Στο Ηράκλειο βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον ΟΦΗ, ισοφάρισε σε 2-2, έχασε κλασικές ευκαιρίες για τη νίκη και τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Στη Λαμία, ο Άρης δεν ήταν Άρης. Όχι η ομάδα που είχε χτιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια και σε κάθε γήπεδο ήξερε τι πρέπει να κάνει. Στη Λαμία ο Άρης ήταν ναυάγιο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατέβηκε καν να παίξει…

Η Λαμία δεν έλαμψε, αλλά είχε πλάνο. Ήθελε να πάει το παιχνίδι στα μέτρα της, να στριμώξει τον Άρη, να ανεβάσει παίκτες στην κόντρα, να σκοράρει. Είχε πάθος, ψυχή και παίκτες που έτρωγαν σίδερα.

Ο Άρης είναι μια ομάδα χωρίς αγωνιστική ταυτότητα

Χωρίς ηγέτες. Χωρίς προσωπικότητες. Έψαχνε να κάνει τις φάσεις για γκολ στην επίθεση, αλλά έχασε και πάλι κλασικές ευκαιρίες και όταν δέχτηκε το γκολ, τα παράτησε. Ο Τερζής είδε το πρόβλημα χωρίς αμυντικό χαφ, σήκωσε τον Ντουκουρέ στο 29′ για ζέσταμα αλλά δεν το τόλμησε και μετά το 1-0 ήταν πια αργά. Ο άξονας της μεσαίας γραμμής ήταν απελπιστικός, οι Ρουπ και Τζούρασεκ χωρίς ουσία για ένα ακόμα ματς, ο Νταρίντα να τρέχει χωρίς λόγο και χωρίς στηρίγματα, ο Μενέντες να μην τελειώνει μια ενέργεια και οι αλλαγές να σε κάνουν να απορείς.

Δεν γίνεται στον ποδοσφαιρικό Άρη να είναι σημείο αναφοράς ο Φαμπιάνο, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί μια ομάδα πίσω στο σκορ να μην κάνει ούτε μία φάση σε ένα ολόκληρο ημίχρονο για να ισοφαρίσει. Δεν μπορεί οι παίκτες να μην είναι συγκεντρωμένοι, να μην έχουν ψυχή. Στις καθυστερήσεις γύριζαν την μπάλα αντί να γεμίσουν, ποδοσφαιριστής έμεινε με την μπάλα στα πόδια στο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Άρης είχε σταθερές που δεν υπάρχουν πια…

Όποιος κι αν ξεκινούσε ενδεκάδα, όποιος κι αν έμπαινε από τον πάγκο, υπήρχε ένα πλάνο. Μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Ήξεραν όλοι τι πρέπει να κάνουν. Ο φετινός Άρης με τα 15 νέα πρόσωπα, πολλούς από αυτούς να μην μπορούν να γεμίσουν τα παπούτσια όσων έφυγαν και χωρίς καθοδήγηση, είναι μια άλλη ομάδα.

Αυτή τη φορά ο Μάντζιος θα παραλάβει μια ομάδα, που θα πρέπει να ξαναγίνει ομάδα από την αρχή. Το έχει ξανακάνει, τώρα όμως ο Άρης θέλει κομάντος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News