Άρης: Το «σβηστό» Χ της Τούμπας και το δίδυμο Βερστράτε-Νταρίντα που «ψήνεται»

Εurokinissi

Ο Άρης έφυγε από την Τούμπα με αποτέλεσμα χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και εξυπηρέτησε το πλάνο κερδίζοντας χρόνο χωρίς απώλειες. Οταν θα «δέσουν» τα νέα αποκτήματα, ο Άρης μπορεί να φτιάξει και πάλι κάτι καλό, όπως τα τελευταία χρόνια. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Πρέπει να αισθάνεται ωραία ο Άκης Μάντζιος μια μέρα μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ας μην κέρδισε. Έχοντας να προετοιμάσει μία ομάδα χωρίς ομοιογένεια, με πολλά νέα πρόσωπα, χωρίς τον καλύτερο του παίκτη τον Νταρίντα και με αλχημεία ακόμη και στις αλλαγές για να βγει το πλάνο, έφυγε από την Τούμπα χαλαρά με ισοπαλία, που του δίνει κι άλλο χρόνο για να συνεχίσει τη δουλειά.

Ο Άρης θέλει στα επόμενα τρία παιχνίδια μέχρι τη νέα (εκοσαήμερη διακοπή) να πάρει έξι βαθμούς στην έδρα του με Παναιτωλικό και Κηφισιά και ότι καλύτερο μπορεί μεσοβδόμαδα στο Καραϊσκάκη, ώστε να δουλέψει απρόσκοπτα για να κάνει εικόνα τα κομμάτια του παζλ.

Ισοπαλία, αλλά και νίκη Μάντζιου κατά κράτος

Πως έφτασε στο αποτέλεσμα αυτό; Δούλεψε πολύ επί χάρτου το παιχνίδι, έσπασε το κεφάλι του να βρει λύσεις, δοκίμασε κάποια τρικ, πήρε και λίγο ρίσκο και η δουλειά βγήκε στο χόρτο. Κέρδισε μάλιστα κατά κράτος τον Ραζβαν Λουτσέσκου, που μάλλον υποτίμησε τον Άρη και μετά τα έριξε όλα στη διαιτησία.

Ο Άρης αισθάνθηκε (αναμενόμενη) πίεση μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά δεν απειλήθηκε. Έφυγε από την Τούμπα έχοντας δεχτεί μόλις μία φάση, που έβγαλε ο Κουέστα, δεν άφησε να δημιουργηθούν διάδρομοι στην άμυνα του και παρά το γεγονός πως κάποιοι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα, πέτυχε το σκοπό του.

Βερστράτε, που ήσουν εσύ;

Στα τελευταία είκοσι λεπτά μάλιστα, ο Άρης θα μπορούσε ίσως να χτυπήσει το παιχνίδι (το προσπάθησε με δύο επιθετικούς), καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Δημιούργησε καταστάσεις, απείλησε με τον Κάρλσον, αλλά δεν ρίσκαρε παραπάνω. Πήρε όμως αυτό που ήθελε. Το ρόστερ του Άρη έχει γεμίσει πλέον και έχει μία δύο απώλειες που μπορεί να καλυφθούν είτε άμεσα, είτε τον Ιανουάριο, μάλιστα θα μπορούσαν να φύγουν κάποιοι παίκτες δανεικοί για να γίνεται καλύτερα η δουλειά στις προπονήσεις.

Η ευκαιρία είναι εδώ για τον Άκη Μάντζιο, για να φτιάξει μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Η απόδοση του Μπίργκερ Βερστράτε, που ακόμα δεν ήξερε τα ονόματα των συμπαικτών του και έπαιξε ποιοτικά και σε υψηλό επίπεδο, δίνει το δικαίωμα για χαμόγελα. θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η συνεργασία του Νταρίντα με τον Βέλγο και δημιουργεί προσδοκίες.

Υ.Γ. Για τη διαιτησία μην τα ξαναλέμε, έχουμε κουραστεί. Ο «ευνοημένος Άρης» δεν ακούγεται ούτε σαν ανέκδοτο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News