Άρης: Ένα ρίσκο χωρίς plan B, μια προετοιμασία που δεν έγινε και η εξαφάνιση!

Εurokinissi

Ο Άρης θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να βρει τις σταθερές του και τα πατήματα του και παρά το γεγονός πως για δέκα λεπτά αναστάτωσε το «Γ. Καραϊσκάκης», πήρε ρίσκο που δεν μπορούσε να το υποστηρίξει με αποτέλεσμα την κατάρρευση στο τελευταίο ημίωρο

Ο Άρης τα λάθη του θα τα πληρώνει μέχρι να καταφέρει ο Μάντζιος με τους συνεργάτες του να σταθεροποιήσουν την ομάδα τους και να δώσουν διάρκεια. Και δεν θα τα πληρώνει μόνο με τον Ολυμπιακό, μπορεί να γίνει με κάθε ομάδα, που εκεί θα κοστίσει περισσότερο.

Αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό πήρε μεγαλύτερο ρίσκο από το αναμενόμενο, δεν είχε σωστές επιλογές για να το υποστηρίξει και χωρίς να έχει εναλλακτικό πλάνο, έφτασε χωρίς να το καταλάβει στο 4-1, που από τύχη και την ικανότητα του Κουέστα δεν έφτασε σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Είναι ξεκάθαρο πως θα κουβαλάει για αρκετό καιρό ακόμα την απουσία κανονικής προετοιμασίας το καλοκαίρι, σε μια περίοδο που κανονικά ο Άρης, που ξεκίνησε πρώτος το καλοκαίρι να τρέχει, θα έπρεπε να… οργώνει.

Ανάσες δεν υπάρχουν, εντάσεις δεν υπάρχουν και ο Άρης, όπως είπε εύστοχα και ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να παίξει σε υψηλό τέμπο για συνεχόμενα παιχνίδια. Ηδη στις προπονήσεις δουλεύει με στόχο να μπορεί να γίνεται ο Άρης ξανά πιεστικός και με εντάσεις για συκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ανεβάζοντας κάθε φορά και λίγο περισσότερο τη διάρκεια.

Ωστόσο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Άρης πήρε ρίσκο με τις επιλογές του, βγήκε από το σφιχτό πλάνο που μας έχει συνηθίσει ο Άκης Μάντζιος, ούτε όμως το διόρθωσε με τις αλλαγές. Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι η επιλογή του Ματαρίτα να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό , που δεν δικαίωσε σίγουρα τον προπονητή του Άρη. Όταν μάλιστα μπήκε και ο Σαμόρα μπροστά του, η αριστερή πλευρά του Άρη έγινε το σημείο δράσης του Ολυμπιακού.

Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός έχει τρομερή ποιότητα. Η είσοδος του Ποντένσε και η παρουσία του Φορτούνη, ήταν δύο στοιχεία που εξέθεσαν την άμυνα του Άρη και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ.

Όμως αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η ανεξήγητη κατάρρευση των παικτών του Άρη για περισσότερα από τριάντα λεπτά. Ο Άκης Μάντζιος το είπε εύγλωττα «σβήσαμε» στο flash interview, όπου οι σφυγμοί είναι πολλοί και δεν μπορείς να στρογγυλέψει τις γωνίες. Πρέπει όμως τις επόμενες μέρες να τον προβληματίσει αυτή η κατάρρευση και να το αναλύσει με τους συνεργάτες του, γιατί ο Άρης όχι απλά κατέρρευσε. Εξαφανίστηκε από το γήπεδο. 

Φυσικά η καθημερινότητα τον υποχρεώνει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις άμεσα, να νικήσει την Κηφισιά και να πάει ήρεμος στη διακοπή να κάνει προετοιμασία. Κανονική…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News