Εθνική Ελλάδας: Και να κερδίζαμε λέει 4-0 τους Ολλανδούς…

Εurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας ολοκληρώνει την προετοιμασία της για τον αυριανό «τελικό» με την Ολλανδία στην OPAP Arena και στο μυαλό της είναι μόνο το 1-0, που κρατάει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στο EURO 2024. Tι ωραία ιστορία θα ήταν όμως να φεύγαμε για Γερμανία με ένα 4-0; Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιρλανδία, η εθνική ομάδα έδειξε έναν απίστευτο ρεαλισμό, αλλά και προσήλωση στον στόχο. Έπρεπε να κερδίσει για να μείνει ζωντανή και το έκανε μέσα σε μία δύσκολη έδρα, βγάζοντας στοιχεία ωριμότητας, που ίσως λίγοι περίμεναν, ειδικά μετά την εμφάνιση στην Ολλανδία.

Το δωράκι του Κιλιάν Εμπαπέ ήρθε και ταίριαξε γάντι και τώρα οι διεθνείς και ο Πογέτ έχουν μπροστά τους νέα επικίνδυνη αποστολή. Αντίπαλός τους αύριο στην OPAP Arena η Ολλανδία με διακύβευμα την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024.

Ένα κίνητρο και μια απάντηση

To κίνητρο είναι τεράστιο από μόνο του, δεν υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό. Και η Ολλανδία μπορεί να είναι σπουδαία ποδοσφαιρική σχολή, αλλά δεν αποτελεί δα και σκιάχτρο, παρά το 3-0 στο Αϊντχόφεν.

Αυτό το 3-0 για την ακρίβεια μπορεί να αποτελέσει και τον πιο σοβαρό λόγο για να φτάσει στη νίκη η εθνική μας. Επειδή κάτι χρωστούν οι διεθνείς και ο Πογέτ στους «Οράνιε», κυρίως επειδή χρωστούν μια νίκη και μια απάντηση στους εαυτούς τους. Εκείνη η ήττα ήρθε έξω από το κουτί, χωρίς κανείς να περιμένει τόσο φτωχή εμφάνιση και τόσα λάθη σε ένα ημίχρονο και που ευτυχώς δεν είχε συνέχεια.

Σκορ… 0,5-0 υπάρχει;

Αν υπήρχε σκορ… 0,5-0, είμαι σίγουρος ότι η εθνική θα το έπαιρνε πριν από τη σέντρα. Αυτό ακριβώς θέλει για να περιμένε στη συνέχεια την αδιάφορη Γαλλία. Κι αυτό μπορεί να το πετύχει, όπως έδειξε και στην Ιρλανδία, αρκεί να πιάσει μια εμφατική απόδοση, να περιορίσει τα λάθη και να συγκεντρωθεί στο στόχο. Αυτή η εθνική ομάδα μπορεί πλέον να συνδυάζει και το αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να κάνει όνειρα , έχοντας το ταλέντο να δημιουργεί μεσοεπιθετικά και να μην στηρίζεται μόνο στην άμυνά της.

Έτσι δεν γράφτηκε η Ιστορία;

Αλλά… μεταξύ μας, πόσο ωραία ιστορία θα ήταν να έφτανε η Εθνική Ελλάδας στον απόλυτο θρίαμβο; Να κάνει ένα σαρωτικό 4-0 (άντε και 3-0) και να φύγει κατευθείαν από τώρα για Γερμανία; Τι κατεβατά θα γράφονταν για τη σταχτοπούτα Ελλάδα; Αλλά κάπως έτσι δεν γράφτηκε η Ιστορία και στην Πορτογαλία; Με ένα παραμύθι!

Το βράδυ της Δευτέρας ας γίνει με το καλό το 1-0, αλλά στο 2-0 σφίξτε τη γροθιά σας. Ποιος ξέρει;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News