Αρης: Βρήκε ταυτότητα και χαρακτήρα, θέλει όμως σοβαρή ποιοτική ενίσχυση

Ο Αρης βρίσκει το στυλ του παιχνιδιού που του ταιριάζει, όσο δεν μπορεί να πάρει βοήθειες από τους εξτρέμ και το δεκάρι του και προσαρμόζεται, αλλά αυτή τη φορά δεν ήρθε το γκολ από τον Μορόν. Για να κάνει όμως το κάτι παραπάνω χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Αρης φαίνεται ότι ξαναβρίσκει την ταυτότητά του, όχι αυτή που είχε πριν από τρία χρόνια με το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή που του επιτρέπει να στέκεται με σοβαρότητα και να διεκδικεί κάθε παιχνίδι στηριζόμενος στη μεσοαμυντική του λειτουργία.

Ο Ακης Μάντζιος είδε ότι με το υλικό που έχει μεσοεπιθετικά δεν μπορεί να προσδοκά σε κάτι (μοναδική ένσταση ο Λάζαρος Χριστουδουλόπουλος που παραμένει ανεκμετάλλευτος) και το γύρισε σε αμυντική προσέγγιση δίνοντας στην ομάδα του χαρακτήρα.

Ο Αρης που νίκησε τον Παναθηναϊκό, δεν είχε μεγάλες διαφορές από τον Αρη που έχασε από την ΑΕΚ.

Και στα δύο ματς είχε στόχο να πάει μέχρι το 65′-70′ στο 0-0 για να αρχίσει να ψάχνει το γκολ και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του. Με τον Παναθηναϊκό, ο Μορόν εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια και σκόραρε, με την ΑΕΚ ο Μορόν αστόχησε και εκμεταλλεύτηκε τη αδράνεια του Αρη η ΑΕΚ. Απλά είναι τα πράγματα.

Οι παίκτες του Μάντζιου δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ τις μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού ευκαιρίες που δημιούργησαν και μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα έκρινε το ντέρμπι. Ο Παναγίδης ζητάει αλλαγή, ο Κάρλσον που μπαίνει δεν δίνει βοήθειες στην άμυνα και από το κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ, βρέθηκε ο Νταρίντα να μαρκάρει τον Βίντα.

Μείον ένας βαθμός σε σχέση με πέρσι

Με ανάλογες εμφανίσεις, ο Αρης θα πάρει νίκες κόντρα σε άλλες ομάδες, έκλεισε τον πρώτο γύρο μετά το κακό ξεκίνημα στους 20 βαθμούς, δηλαδή με έναν λιγότερο σε σχέση με την περσινή σεζόν και έχοντας παίξει εκτός έδρας με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ενίσχυση. Σοβαρή ενίσχυση

Ωστόσο παραμένει μακριά από την πρώτη τετράδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο και αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση από τους δύο τελικούς με ΑΕΚ στο κύπελλο, σίγουρα χρειάζεται σοβαρή, πολύ σοβαρή ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Είναι πολυτέλεια να έχει έναν από τους καλύτερους φορ στο πρωτάθλημα και να μην μπορεί να του δώσει την μπάλα εκεί που θέλει και όταν πρέπει, όπως είναι και απογοητευτικό να μην έχει πάρει σε μισή σεζόν το παραμικρό από τους εξτρέμ και το «δεκάρι» και να περνούν «ρολόι» από εκεί 7-8 παίκτες μήπως βρεθεί λύση. Ο Παναγίδης τώρα φτιάχνεται, είναι πρότζεκτ εν εξελίξει, ο Σουλεϊμάνοφ δείχνει πράγματα, αλλά οι φάσεις του είναι ημιτελείς, ο Κάρλσον και ο Ρουπ είναι η μεγάλη απογοήτευση, ο Μενέντες,  ο Πάρντο, ο Σαμόρα μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να αλλάζουν κάτι και ο Σαβέριο αγνοείται.

Ο σχεδιασμός που θα γίνει την επόμενη μέρα και οι μεταγραφικές κινήσεις θα δείξουν και το φετινό ταβάνι του Αρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News