Aρης: Γίνεται να παίζει μόνο ντέρμπι;

Από τις γκέλες του Αρη με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης στην εξαιρετική εικόνα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ένα τσιγάρο δρόμος. Αν ο Αρης μετατρέψει τη σοβαρότητα των δύο τελευταίων αγώνων σε διάρκεια, υπάρχει ελπίδα

Στη χειρότερη του σεζόν από την ημέρα που ανέλαβε ο Θόδωρος Καρυπίδης, με πολλά σκαμπανεβάσματα, συνεχόμενα πάνω κάτω,  κακό προγραμματισμό και πολλά λάθη, ο Αρης δείχνει να βρίσκει ταυτότητα, αλλά μάλλον πρέπει να παίζει μόνο… ντέρμπι για να βγάζει σοβαρότητα και συγκέντρωση.

Η νέα εξαιρετική εμφάνιση για το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, τρεις μόνο μέρες μετά την άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, οδηγεί μόνο σε αυτή τη μεταφυσική εξήγηση. Ο Αρης πρέπει να παίζει ντέρμπι.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Αρης προηγήθηκε με 2-0 στην Τρίπολη στο 14′, αλλά τελικά έχασε 3-2 από τον Αστέρα ένα δικό του παιχνίδι. Και το χειρότερο, προερχόταν από γκέλα με τη Λαμία στην έδρα του με το ισόπαλο 2-2 που διαμορφώθηκε στο 90+7′, επειδή οι παίκτες του δεν φρόντισαν να διασφαλίσουν τη νίκη.

Αν ο Αρης καταφέρει να μετατρέψει αυτή την απαράμιλλη σοβαρότητα των δύο τελευταίων αγώνων σε διάρκεια και σταθερότητα, τότε ναι, υπάρχει ελπίδα. Ο Ακης Μάντζιος βρήκε πάντως τον τρόπο να πηγαίνει τα παιχνίδια εκεί που θέλει. Και προφανώς δεν σκοπεύει να αλλάξει το στυλ του, ειδικά όσο δεν έρχονται ενισχύσεις.

«Τελικός» πριν τους… οκτώ

Πλέον η χρονιά θα κριθεί στη ρεβάνς της Τετάρτης στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στην ΑΕΚ με στόχο το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου, που μπορεί να στρώσει τον δρόμο προς τον τελικό. Το Κύπελλο είναι η χρυσή ευκαιρία που ψάχνει όλα αυτά τα χρόνια ο Αρης για διάκριση, ενώ μπορεί να δώσει και ευρωπαϊκή προοπτική.

Ενδιάμεσα υπάρχει το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά εκεί θα είναι η ευκαιρία του Ακη Μάντζιου να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές πριν από τον «τελικό».

Υ.Γ. Μια βαθιά υπόκλιση στον Ματίας Αλμέιδα, που μετά το τέλος του αγώνα είχε πρώτο πράγμα στο μυαλό του να βρει τον Ζαν Ζουλ Εμβοντό και να τον ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News