ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Οι δύο επιλογές του Άρη για τη δικαίωση και η ποδοσφαιρική ζούγκλα που δεν έχει χώρο για Θεούς του Ολύμπου!

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τις κινήσεις του Άρη προκειμένου να ανατρέψει την αφαίρεση των έξι βαθμών, αλλά και τη χρυσή ευκαιρία που χάνουν οι ελληνικές ομάδες για να βγουν από ένα ζοφερό περιβάλλον

Ο Άρης δουλεύει ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την αφαίρεση έξι βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια να βρει λύση για την ακύρωση της ποινής. Μόνον εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο, ειδικά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ωστόσο είναι γεγονός πως γίνονται διαρκώς κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να βρεθεί η σωστή συνταγή, για να διεκδικήσει το δίκαιο του με τρόπο που θα φέρει αποτελέσματα.

Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι της ΠΑΕ βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα, ανάμεσα στην αίτηση αναψηλάφησης με νέους δικαστές πλέον στην Εφέσεων (προς αυτή την κατεύθυνση κλίνουν) και στην προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, στο CAS. Ανάμεσα στις δύο επιλογές κινούνται και δεν αποκλείεται στο τέλος να καταφύγουν και στις δύο, για να αισθάνονται και μεγαλύτερη σιγουριά. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, έχουν στα χέρια τους και κάποια νέα στοιχεία, που προέκυψαν, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα σε ενδεχόμενο που επιλέξουν την αναψηλάφηση της υπόθεσης.

Βέβαια θα πρέπει πρώτα να πάρουν στα χέρια τους και το σκεπτικό της υπόθεσης, το πιθανότερο ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδα το αργότερο, καθώς προς το παρόν γνωρίζουν μόνο την απόφαση. 

Παράλληλα έχουν κινητοποιήσει κάθε πολιτικό – πολιτευτή και σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου της ΕΠΟ Θόδωρου Ζαγοράκη, που έδειξε τον δρόμο και δικαίωσε τον Άρη ηθικά (όχι όμως ακόμα και ουσιαστικά) αλλά και με την τελευταία συνάντηση του Θόδωρου Καρυπίδη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και την δέσμευσή του για την διελεύκανση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης, δείχνουν να κινούνται με περισσότερη άνεση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πάντως έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα με μία ξεχασμένη υπόθεση που είχε κιτρινίσει στο συρτάρι (και για την οποία θα έπρεπε να είχε εκδοθεί τουλάχιστον η απόφαση στην περσινή σεζόν) και δεν ωφέλησε ουδέποτε τον Άρη, θα μπορούσε να βγει κέρδος για το δύσμοιρο και ανυπόληπτο ελληνικό ποδόσφαιρο, μάταια όμως.

Ήταν και είναι μία χρυσή ευκαιρία για όλες τις ομάδες της Λίγκας, να καταδικάσουν σύσσωμες με μία ακοινή ανακοίνωση την απόφαση σε βάρος του Άρη…

…και να ζητήσουν την καταδίκη ανάλογων πρακτικών αφαίρεσης βαθμών, ειδικά μάλιστα όταν όλες οι ομάδες μπαίνουν στην ίδια αφετηρία για την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Αλλά που χάθηκε ο ρομαντισμός, το fairplay, για τα βρει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Στην ποδοσφαιρική ζούγκλα επιβιώνει ο πιο ισχυρός, ο πιο αδίστακτος και πιο πονηρός. Λιοντάρια και ύαινες. Που να βρεθεί χώρος για Θεούς του Ολύμπου…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News