Aρης: Μια πετυχημένη πρόβα κι ένα ταξίδι με φουλ αυτοπεποίθηση από τη Λεωφόρο στο Βόλο

Αν το Κυριακάτικο παιχνίδι στη Λεωφόρο ήταν η πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Κυπέλλου, τότε ο Αρης μπορεί να αισιοδοξεί ότι το βράδυ της 25ης Μαϊου έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός τροπαίου

Ο Αρης πήγε στη Λεωφόρο χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο, αλλά με έναν συγκεκριμένο στόχο. Να πάρει αποτέλεσμα το οποίο είχε μια λογική και την εξυπηρέτησε. Ο Αρης μπορεί να έκανε «κηδεία» στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά να του στέρησε το πρωτάθλημα, ωστόσο το δικό του κέρδος ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Το μεγάλο κέρδος του Αρη

Μέτρησε για μία ακόμα φορά. Τον κοίταξε στα μάτια. Και είδε ότι η διαφορά που έχουν στον βαθμολογικό πίνακα δεν υπάρχει πάνω στο χόρτο.

Ο Αρης έκανε δύο νίκες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, αλλά ειδικά στα πλέι οφ, ακόμα και στην ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης, έπαιξε καλύτερα και πήρε πολύ σε ψυχολογία. Αυτό είναι το όφελος από το διπλό στη Λεωφόρο, που ο Ακης Μάντζιος το έχει κάνει συνήθεια: Αυτοπεποίθηση. Ψυχολογία. Πίστη. Με αυτά τα όπλα θα πάει στον Βόλο και με ένα ακόμα έξτρα κίνητρο. Ο Αρης σαν ομάδα και σαν οργανισμός θέλει πολύ περισσότερο το Κύπελλο. Το έχει ανάγκη, το χρειάζεται. Και την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός, μπορεί να βρεθεί να παίζει όχι τόσο για το τρόπαιο, όσο κυρίως για να σώσει τη χρονιά και την Ευρώπη.

Οι δοκιμές του Μάντζιου

Ταυτόχρονα στη Λεωφόρο ο Μάντζιος βρήκε χρόνο να κάνει και τις δοκιμές του. Δεν ήταν ένα απλό ματς. Είδε τον Σαμόρα σε θέση σέντερ φορ και πήρε απαντήσεις που έψαχνε. Επαιξε για σχεδόν μισή ώρα και κάτι παραπάνω με τρίτο στόπερ, ένα σενάριο που μπορεί να του φανεί απαραίτητο στον τελικό, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Ο προπονητής του Αρη νίκησε κατά κράτος τον Φατίχ Τερίμ σε ένα διαφορετικό γήπεδο, σε επίπεδο τακτικής και πλάνου, είδε ξανά τις επιλογές του, πρόσθεσε «ώρες πτήσης»  για τον τελικό και μπορεί να βάλει την προετοιμασία στην τελική ευθεία.

Το ταξίδι για τον Βόλο μπορεί να ξεκινήσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News