Αρης: Φανέλα, κόσμος και ιστορία! Θα παίξει για το σήμα του, όχι για να κρίνει τον τίτλο

Πρωταθλητή βγάζουν οι τέσσερις που διεκδίκησαν τον τίτλο, όχι ο Αρης που ξαφνικά του φορούν το μανδύα του ρυθμιστή, ενώ μπροστά του έχει τον δικό του τελικό Κυπέλλου. Η ιστορία του Αρη, του υπαγορεύει να παίξει μόνο για τον εαυτό του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Για το πως αντιμετωπίζει ο Αρης τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται επεξήγηση. Ρωτήστε τους ίδιους τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Εχουν πάνω  από έναν χρόνο να κερδίσουν τον Αρη, ενώ από τους τρεις αγώνες της φετινής σεζόν, έχουν αποκομίσει έναν βαθμό από το σύνολο εννιά βαθμών.

Αγχος, τύψεις και βάρη, όχι στον… Αρη

Μέσα στο 2024, στους πρώτους πέντε μήνες, ο Αρης έχει κερδίσει δύο φορές τον ΠΑΟΚ. Μία μέσα στην Τούμπα και μία στο Κλεάνθης Βικελίδης. Επομένως δεν έχει να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Και δεν χρειάζεται ούτε να γεμίσουν οι ποδοσφαιριστές του Ακη Μάντζιου με άγχος, βάρος ή τύψεις, ούτε να βγουν από το πλάνο τους που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Αρης θα παίξει την Κυριακή για το σήμα του. Για την ιστορία του. Για τη φανέλα του. Και για τον κόσμο του. Αυτόν που δεν τον άφησε ποτέ, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια. Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Αυτό κάνει πάντα. Και το κάνει είτε κερδίζει, είτε χάνει. Είτε είναι καλύτερος, είτε είναι χειρότερος. Δεν θέλει να παίξει για κανέναν άλλο και δεν θα παίξει για κανέναν άλλο, παρά μόνο για τον εαυτό του. Οσοι του κλείνουν το μάτι, έτσι ή αλλιώς ή αλλιώτικα, τζάμπα ο κόπος.

Δυο νίκες, ένας τελικός

Στο Κλεάνθης Βικελίδης όποιος ήρθε πρώτος, έφυγε δεύτερος φέτος. Αλλά αυτό δεν το έκανε ο Αρης για να πείσει κανέναν, το έκανε γιατί αυτό προστάζει η αξιοπρέπειά του. Το έκανε στα πλέι οφ κι ας μην είχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Το κίνητρο έπαψε να υπάρχει από τη στιγμή που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και δεν είχε μαθηματικές ελπίδες να φτάσει στην τέταρτη θέση. Ωστόσο ο Αρης δεν παράτησε τα παιχνίδια του. Σε κάποια ήταν κακός, σε άλλα υποφερτός, σε κάποια σπουδαίος. Επαιξε αυτό που μπορούσε, πήρε όσους βαθμούς μπορούσε και παράλληλα προετοιμαζόταν για τον τελικό.

Αυτός είναι ο στόχος του και κανείς δεν μπορεί να τον αποπροσανατολίσει. Ο Αρης θέλει  δύο νίκες ως τις 25 Μαϊου. Μία για να αποχαιρετήσει τον κόσμο του, στο σπίτι του και να πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο Πανθεσσαλικό. Και μία για να κατακτήσει ένα τρόπαιο στον τελικό, που  τόσο ψάχνει εδώ και 54 χρόνια. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια. Η μπάλα θα κυλήσει στο χόρτο και θα δείξει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News