Αρης: Ο πιο… φραπάρ τελικός και η δύσκολη επόμενη μέρα

Ο Αρης έμεινε με την οργή για τη γαλλίδα Φραπάρ αλλά και χωρίς γκολ και τρόπαιο για πέμπτο τελικό κυπέλλου, έχασε μία απίστευτη ευκαιρία διάκρισης και η επόμενη μέρα κρύβει τεράστιες δυσκολίες, καθώς χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο και με ανοιχτά μέτωπα βλέπει την ψαλίδα να μεγαλώνει

Πιο Αρης κατάσταση δεν γίνεται! Nα προετοιμάζεται μία ομάδα εδώ και 2.5 μήνες για τον τελικό του Κυπέλλου, να μην υπάρχει άλλος ποδοσφαιρικός οργανισμός σε ολόκληρο τον κόσμο που να θέλει τόσο πολύ αυτό το τρόπαιο και στο τέλος να μένει πάλι με άδεια χέρια με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο!

Με τις σκέψεις να σε πλημμυρίζουν ξημερώματα οδηγώντας από τον Βόλο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, «παίζει» να φτάσεις στο… Βελιγράδι, αλλά ευτυχώς φροντίζει για σένα το κράτος που με παρακάμψεις, κώνους και λαμπάκια σε κρατάει ξύπνιο! Εντελώς… φραπάρ κατάσταση!

Εχοντας τόσο χρόνο να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά είναι ξεκάθαρο λοιπόν:

Η γαλλίδα Φραπάρ, σε βάρος της οποίας ξέσπασε όλος ο Αρης, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το αποτέλεσμα. Είναι μια κακή διαιτητής, αδύναμη να διαχειριστεί έναν τελικό, που τίναξε στον αέρα όλο το ματς, μην επιτρέποντας να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αποβολή του Νταρίντα δεν  υπάρχει σε καμία περίπτωση, προφανώς υπάρχει και το χέρι στο 91′, που δεν το είδε καν το VAR, αλλά το κακό έγινε. Αντί να επιλεγεί ένας σοβαρός ελίτ διαιτητής, ένας Γερμανός για παράδειγμα που θα απέδιδε δικαιοσύνη, η ΕΠΟ επίλεξε να γράψει ιστορία για να κάνει τη φιγούρα της με την πρώτη γυναίκα διαιτητή. Χώρια τα κωμικοτραγικά με τις άδειες κερκίδες. Στις υγείες μας λοιπόν.

Ο Αρης δεν διαχειρίστηκε σωστά ούτε την κατάσταση με τη Φραπάρ, ούτε τις συνθήκες που μεταβάλλονταν στη διάρκεια του τελικού. Δεν φρόντισε να αντικαταστήσει παίκτες με κίτρινες κάρτες, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί όσο χρόνο είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα (από το 51′ μέχρι το 65′). Δεν άλλαξε τακτική, δεν πρόλαβε να φέρει στο παιχνίδι τον Φετφατζίδη.

Η ευκαιρία του Αρη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που ίσως να μην βρεθεί ξανά σε τόσο κακό φεγγάρι ήταν μοναδική. Και χάθηκε. Ο Αρης προτίμησε να περιμένει πίσω από την μπάλα αντί να κάνει το δικό του παιχνίδι, ενώ είχε τον Μάνου Γκαρθία, βασικά στελέχη δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, όπως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Λόρεν Μορόν, η επιλογή του Σαμόρα δεν έδωσε τίποτε (το αντίθετο μάλιστα, έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες). Και συνολικά και ο Ακης Μάντζιος δεν πήρε καλές αποφάσεις, όπως έγινε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Μιχαηλίδη. Στο τέλος της ημέρας, ο Αρης φάνηκε πως δεν ήταν πνευματικά συγκεντρωμένος για έναν τελικό.

Η επόμενη μέρα και η υποχρέωση του Καρυπίδη

Το θέμα βέβαια είναι πως ο χαμένος τελικός φέρνει εξελίξεις και μια τρομερά δύσκολη επόμενη μέρα, που απαιτεί και σωστή διαχείριση. Το πιο σίγουρο όμως είναι ότι θα πρέπει ο Θόδωρος Καρυπίδης να απευθυνθεί ανοιχτά στον κόσμο του Αρη και να του πει αν έφτασε στο ταβάνι του και μέχρι που μπορεί να πάει την ομάδα.

  • Ο Αρης μένει για πρώτη φορά επί δικής του θητείας χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο και η ψαλίδα με την πρώτη τετράδα ανοίγει κι άλλο αντί να μαζεύεται. Μπροστά του υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. Πρέπει ο ίδιος να αναφερθεί στο θέμα επενδυτή, που μόνος του άνοιξε στην αρχή της περσινής περιόδου και να αναφερθεί σε πρόσωπα και πράγματα.
  • Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν, ανάμεσα τους ο Φαμπιάνο με τον Κουέστα. Συζητήσεις έχουν γίνει, συμφωνία όμως για ανανέωση δεν υπάρχει
  • Το θέμα του Μάντζιου, που παραμένει σε εκκρεμότητα. Το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και πρέπει να γίνει επίσημη συζήτηση.
  • Και πρέπει να τρέξει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, η μεταγραφική ενίσχυση, τα βαριά συμβόλαια με παίκτες που δεν παίζουν και δεν έχουν βοηθήσει.

Αμεσα πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, που θα δείξουν και τον δρόμο για την επόμενη μέρα του Αρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News