ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: «Ο Άρης έγινε ξανά Θεός του πολέμου»

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τον Άρη, που αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον εαυτό του, παρουσιάστηκε αποφασισμένος για τη νίκη, παθιασμένος, αλλά και αγωνιστικά μεταμορφωμένος με τις παλιοσειρές να δίνουν λύσεις και το άστρο του Καμαρά να λάμπει στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Η πίεση για την κατάκτηση της νίκης, η ανάγκη για το πρώτο τρίποντο, η θέληση για την αλλαγή του κλίματος (βαρύ κι ασήκωτο) τις τελευταίες μέρες, η υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς τους αλλά και τον κόσμο της ομάδας, μεταμόρφωσε τους ποδοσφαιριστές του Άρη. 

Πολλά συνετέλεσαν στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και τα εύσημα θα αποδοθούν αρμοδίως. Ωστόσο αν κάποιο στοιχείο έκανε τη διαφορά, ήταν το πάθος, που βρήκε ξανά στέγη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πιο πολύ κι από την ήττα στην Νεάπολη από τον Ιωνικό, ενόχλησε η εμφάνιση του Άρη. Μία άνευρη ομάδα, χωρίς εντάσεις, μία ομάδα χωρίς παλμό, που δεν θύμιζε Άρη σε καμία περίπτωση.

Μπαίνοντας στο γήπεδο πριν από τη σέντρα, το πρώτο που καταλάβαινες ήταν πως το κλίμα είχε αλλάξει. Ο Άρης είχε γίνει ξανά Θεός του πολέμου. Το πάθος ξεχείλιζε σε κερκίδα και αποδυτήρια. Δύο φορές οι ποδοσφαιριστές μαζεύτηκαν στο γήπεδο, μία σε κάθε ημίχρονο για να δώσουν τον όρκο της νίκης και αν δεν υπήρχε το άγχος για την κατάκτηση των βαθμών ο Άρης θα είχε πετύχει πολύ πιο γρήγορα τον στόχο του. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο (σωστές και στοχευμένες αλλαγές), μπήκαν αποφασισμένοι. Κι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ανάγκη για να κρατηθεί το πολύτιμο 1-0, ανάγκασε τον Άρη να μετριάσει την επιθετικότητα και την ορμή του στον βωμό της σκοπιμότητας. 

Αγωνιστικά βέβαια, είδαμε μία ομάδα πολύ πιο ισορροπημένη, με συνοχή και χημεία και η αιτία είναι η παρουσία ποδοσφαιριστών της περσινής σεζόν. Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να στηριχτεί στην παλιά φρουρά κι έκανε τέσσερις κομβικές αλλαγές. Ο Κουέστα ήταν πρωταγωνιστής κάτω από τα δοκάρια και κράτησε το μηδέν. Ο Γκάνεα έκανε ένα ώριμο παιχνίδι από τα καλύτερα του με τη φανέλα του Άρη. Ο Τζέγκο έτρεξε χιλιόμετρα και ήταν παντού για να κόψει, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα είχε τη δική του συνεισφορά, παίζοντας πάντα με ποιότητα.

Και φυσικά ο κύριος Αμπουμπακάρ Καμαρά, που ξανασυστήθηκε στο κοινό του Άρη μετά την Αυγουστιάτικη γκολάρα στα φιλικά. Ο επιθετικός του Άρη πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ ξεκινώντας ο ίδιος τη φάση και τελειώνοντας την με ένα εύκολο πλασέ. Επιπλέον ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους αμυντικού του Παναθηναϊκού. Ποιοτικός, με πολύ καλή τεχνική και τεράστια δύναμη, άνοιγε το παιχνίδι και έπαιρνε ξανά θέση στην περιοχή. Ο Άκης Μάντζιος πρέπει να βρει τρόπο να φτάνει πιο συχνά και υπό καλύτερες συνθήκες η μπάλα στα πόδια του Αμπουμπακάρ για να γίνει όλα πιο εύκολα. 

Ο Άρης πήρε βαθιά ανάσα, αλλά δεν πρέπει να μείνει στις δάφνες της επιτυχίας στο ντέρμπι. Τον περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο για να πατήσει ακόμα πιο γερά στα πόδια του. Όπως όμως είπε και ο Άκης Μάντζιος, αυτή νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν μία νίκη που γυρνάει τον διακόπτη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News