ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: «Ο Άρης γκρέμισε τον τοίχο από την πλάτη του!»

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης βλέπει έναν Άρη με μέγα πάθος, που παρά το άγχος του βγήκε από τη γωνία του ρινγκ και πλέον βλέπει πρόσωπο με πρόσωπο τους αντιπάλους του

Ένας τεράστιος τοίχος, σαν αυτούς της αναρρίχησης που σκαρφαλώνουν οι αθλητές στα extreme games είχε υψωθεί στα αποδυτήρια του Άρη, μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον Ιωνικό. Σε συνδυασμό με την ισοπαλία της πρεμιέρας, όλοι οι ποδοσφαιριστές του Άρη είχαν κολλήσει την πλάτη τους στον τοίχο, στριμωγμένοι από τις καταστάσεις και το μυαλό τους μέσα σε ζάλη. Πως χάλασε η εικόνα αυτής της ομάδας τόσο γρήγορα. 

Δύο αγώνες μετά, δύο νίκες μετά για την ακρίβεια, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με τον προπονητή τους να τους δίνει το σύνθημα, γκρέμισαν τον τοίχο και ανάσαναν βαθιά. Πλέον ξέφυγαν από τη γωνία του ρινγκ, κλότσησαν το σκαμνάκι και επιτίθενται ξανά με ορμή, βλέποντας τους αντιπάλους πρόσωπο με πρόσωπο. Και ας έχουν -6 βαθμούς. Όμως δεν ήταν εύκολη η αποστολή τους.

Τον Παναθηναϊκό νίκησαν με εκατό καντάρια άγχους και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με νέο προπονητή, εκεί που αρκετές ομάδες θα περάσουν δύσκολα. Ο Άρης όμως απέδειξε ότι έχει βαριά φανέλα, βαριά ονόματα και περίσσειο πάθος.

Όταν μάλιστα χρειάστηκε όλοι αυτοί οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, το έκαναν το δίχως άλλο. Βγήκαν μπροστά, έπαιξαν με καρδιά κι έκαναν το καθήκον τους. Κανείς δεν θα μπορούσε να τους πει κάτι ακόμη κι αν έχαναν από τον Ατρόμητο επειδή έπαιξαν παθιασμένοι και παρά τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Όσοι ζουν από κοντά αυτή την ομάδα, ξέρουν πως αν ο Άρης έπαιζε χωρίς άγχος, θα έφτανε πολύ πιο εύκολα σε αποτελέσματα. Θα φτάσει κι εκεί, αν περάσει και το επόμενο εμπόδιο του Απόλλωνα. Και δεν θα είναι εύκολο. Έξι παίκτες είναι στη λίστα των τραυματιών. 

Ο Άρης κατέγραψε και πάλι κέρδη στην Πύρρειο νίκη κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Χουλιάν Κουέστα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν από τους πυλώνες του σπουδαίου διπλού στο Περιστέρι. Μπορεί να έχασε στην αρχή της σεζόν τη θέση του, φώναξε όμως παρών σε δύο κρίσιμα ματς. Ο Γκάνεα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι βγάζει ψυχή λιονταριού, ενώ μέχρι πρότινος βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Ο Μαντσίνι κι ο Ματέο Γκαρσία σκόραραν κι αυτό είναι ενθαρρυντικό, ο Χάιροβιτς ήρθε από τον πάγκο για να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Ο Βόσνιος κερδίζει συνεχώς πόντους και σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα, ενώ ο Καμαρά έδειξε και την δημιουργική πλευρά του, έστω κι αν δεν αξιοποιήθηκαν οι ασίστ του. 

Ο Άρης έχει μεγάλο ρόστερ, αλλά θα χρειαστεί όλους τους παίκτες του. Σε τέσσερις αγωνιστικές έξι τραυματίες είναι δύσκολη συνθήκη, αλλά υπάρχει βάθος και ποιότητα σ’ αυτή την ομάδα. Αν ο Άρης καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Απόλλωνα χωρίς απώλειες με το 3Χ3 και πάει στη διακοπή για να ηρεμήσει, τότε θα έχει στρώσει την μπάλα στα πόδια του και θα φύγει στην αντεπίθεση. Αν φύγει και το -6…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News