ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Αντίπαλος του Άρη ο εαυτός του

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τον Άρη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον εαυτό του πριν αντιμετωπίσει τον αντίπαλο στο χόρτο και την ανάγκη να δουλέψει στο διάστημα της διακοπής για να σταματήσει να βάζει μόνος του τρικλοποδιές

Είναι από αυτά τα παρανοϊκά που μόνον ο Άρης μπορεί να τα καταφέρει. Φέρνει ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα και χάνει από τον Ιωνικό χωρίς καν να το παλέψει με αποτυέλεσμα να γίνει μαλλιά κουβάρια. Σε χρόνο ρεκόρ αντιδρά, κερδίζει τον Παναθηναϊκό και μαζί και ψυχολογία. Πάει στο Περιστέρι και κάνει σπουδαίο διπλό και λίγο πριν πάει στη διακοπή για να ηρεμήσει τι θέλει; Νίκη κόντρα στον Απόλλωνα που έχει δείξει ίσως το χειρότερο πρόσωπο στο πρωτάθλημα με αδύναμη άμυνα. Πως λέγεται αυτό; Κλασική περίπτωση… βλάβης.

Ο Άρης καταφέρνει να βάζει μόνος του τρικλοποδιές στον εαυτό του, λες και δεν έχει αντίπαλο στο χόρτο. Θαρρείς πως πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα τον εαυτό του στον καθρέφτη πριν βγει από τα αποδυτήρια για να αντιμετωπίσει και τον αντίπαλό του.

Αγχώνεται και σκάει από την πίεση, ενώ ο κόσμος τον στηρίζει με πάθος μέχρι τέλους για να σκοράρει στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και κάνει πισωγύρισμα από αυτά που είναι ικανά να σε στείλουν πολύ πίσω, να σε τσακίσουν.

Είναι γεγονός πως τόσοι πολλοί τραυματισμοί δεν συμβαίνουν συχνά. Ο Άρης έχασε όχι απλά βασικούς ποδοσφαιριστές, αλλά κομβικούς ποδοσφαιριστές για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Και είναι δεδομένο πως δύσκολα καλύπτονται αυτά τα κενά. Δεδομένο είναι και πως όσοι κλήθηκαν να μπουν στα παπούτσια των βασικών δεν το κατάφεραν στο ελάχιστο. Αλλά καμιά φορά όπως λέει και η κερκίδα αρκεί μόνο το ποδοσφαιρικό ένστικτο και η ικανότητα για να σε οδηγήσει στη νίκη. 

Ο Καμαρά χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο τέταρτο λεπτό. Κι εκεί σταματάει η ορμή και η δημιουργία των παικτών του Άρη. Δεν ήρθε το γρήγορο γκολ, δεν υπάρχει καθαρή σκέψη. Παίκτες και προπονητής παγιδεύτηκαν στην πίεση και ο Απόλλωνας έβγαλε περισσότερα από 60 λεπτά χωρίς να ιδρώσει απέναντι σε μία ομάδα χωρίς μεγάλες αρετές. Πέρυσι αυτά τα παιχνίδια τα τελείωνε πολύ γρήγορα. Φέτος λάθη, αβίαστα λάθη, έλλειψη καθαρού μυαλού, κακές επιλογές, κακές αντιδράσεις. 

Οι παίκτες του Άρη και ο Μάντζιος έχουν μπροστά τους πολλή δουλειά για να επιστρέψουν καλά μετά το διάστημα της διακοπής. Πρέπει πρώτα να τα βρουν με τον εαυτό τους. Να προχωρήσουν μπροστά. Και να χαράξουν ένα πλάνο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο προπονητής ξέρει πια τι μπορεί να περιμένει από κάθε παίκτη του, παλιό ή καινούργιο. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα πισωγυρίσματα. Οι επόμενες απώλειες μπορεί νωρίς να πετάξουν τον Άρη νωρίς εκτός στόχου. Όσο για τις αποδοκιμασίες του κόσμου, ίσως λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ίσως ξυπνήσουν όσους έχουν χάσει το δρόμο τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News