ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Το μικρό θαύμα του Άρη και μια ομάδα που κερδίζει τον σεβασμό

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη στο πιο δύσκολο φετινό τεστ με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και τα εμπόδια που υψώνονται από την αρχή της σεζόν

Ο Άρης έχει αποκτήσει ισχυρή ταυτότητα, την έφτιαξε με κόπο από την περσινή σεζόν, όταν τερμάτισε δεύτερος στην κανονική περίοδο και τρίτος στα πλέι οφ. Στο Πανθεσσαλικό ο Άρης έδειξε ότι έχει και χαρακτήρα για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, τα εμπόδια που υψώνονται από την αρχή της σεζόν, τις κακοτοπιές που βρίσκει μπροστά του. Και το σπουδαιότερο είναι πως πλέον κερδίζει και τον σεβασμό μέσα στο γήπεδο. Αν δεν υπήρχε αυτός ο αστερίσκος με την αφαίρεση των έξι βαθμών, πολλοί περισσότεροι θα θεωρούσαν τον Άρη διεκδικητή του τίτλου.

Σκεφτείτε το λίγο. Στην 9η αγωνιστική έχει ήδη καβατζάρει επτά ομάδες πίσω του, ανάμεσα τους και τον Παναθηναϊκό, ενώ με τους κερδισμένους στο χόρτο βαθμούς, θα ήταν τέταρτος με 17 βαθμούς, πολύ κοντά στην κορυφή, με δύο ισοπαλίες στο Κλεάνθης Βικελίδης με Απόλλωνα και ΟΦΗ και μία ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, με τον τρόπο που αυτή ήρθε. 

Το ματς στο Πανθεσσαλικό ήταν κομβικό για τον Άρη, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Ο Άρης έπρεπε να βρει την ηρεμία του μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ και τα παρατράγουδα της διαιτησίας και χωρίς να έχει περιθώρια χρόνου. Ακολουθούσε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στον Βόλο, δεύτερο σερί εκτός έδρας, κόντρα σε μία πολύ γρήγορη ομάδα με επιθετικές αρετές. 

Και με όσα έγιναν στο γήπεδο, τη διακοπή, τα νεύρα και τα επεισόδια, οι ποδοσφαιριστές του Άρη έβγαλαν την αντίδραση, που πρέπει να έχει μία ομάδα με υψηλές απαιτήσεις.

Σε ένα ματς που όταν παίζουν 10 εναντίον 10 δημιουργούνται περισσότεροι χώροι για να τρέξεις και να καλύψεις, ο Άρης πήρε το μέγιστο από κομβικούς παίκτες. 

Χωρίς τον σημαντικό Μπερτόγλιο, ο Μπαντού Εντιαγέ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Ματέο Γκαρσία θύμισε τον Γκαρσία της πρώτης χρονιάς, είχε τσαμπουκά, έδωσε την ασίστ στον Εντιαγέ για το 0-1 και σκόραρε στη συνέχεια ένα καθοριστικό γκολ. Αν βρει δίχτυα κάποια στιγμή και ο Ιτούρμπε για να πάρει τα πάνω του, ο Άρης θα βελτωθεί ακόμα περισσότερο. Και φυσικά ο Κουέστα πρόσθεσε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση.  

Η νίκη αυτή και με την διακοπή μάλιστα να ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για ηρεμία, αλλά και ανασυγκρότηση, καθώς στο Πανθεσσαλικό ο Άρης μέτρησε σημαντικές απώλειες και το πρόγραμμα που ακολουθεί φέρνει τέσσερα πολύ δύσκολα παιχνίδια. 

Υ.Γ. Δύο κουβέντες για τον Άκη Μάντζιο, που δίνει καθημερινά απαντήσεις σε όσους έχουν στραβώσει μαζί του από την πρώτη μέρα επειδή δεν είναι… ξένος. Κερδίζει και ο ίδιος καθημερινά τον σεβασμό και τον κερδίζει με το σπαθί του και δύσκολα, μέσα στο γήπεδο. Έχει πετύχει πολλά πράγματα, δεν χρειάζεται να αποδεικνύει κάθε φορά και τα βασικά.

Υ.Γ.2: Έγιναν πολλά στο Πανθεσσαλικό που δεν μας αρέσουν και δεν θέλουμε να βλέπουμε. Ας μπουν επιτέλους κανόνες που να ισχύουν για όλους και όχι αλά καρτ και ας διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που δεν υπάρχει ως τώρα. Και μετά ας αποδοθούν ευθύνες σε όσους δεν το τηρούν. Απλά είναι τα πράγματα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News