ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Η διαβολοβδομάδα που έγινε παράδεισος για τον Άρη!

Από το απόλυτο σοκ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στον τριπλό θρίαμβο μέσα σε οκτώ μέρες, που έχει στείλει τον Άρη στην πεντάδα και επί της ουσίας χαλαρά στην 3η θέση αν του επιστραφούν οι βαθμοί που του αφαιρέθηκαν.

Πέρασε όχι μία, αλλά δύο αγωνιστικές κρίσεις πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος. Έκανε στην έδρα του την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του. Σήκωσε ένα βάρος, της αφαίρεσης έξι βαθμών, κάτω από το οποίο άλλες ομάδες θα είχαν λυγίσει.

Και στην αρχή του Δεκέμβρη, ο Άρης, που είναι ζωντανός και στο Κύπελλο, πάτησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας! Επί της ουσίας είναι… σβηστά τρίτος αν του επιστραφούν οι έξι βαθμούς.

Γιατί; Γιατί είναι μία ομάδα με χαρακτήρα και έχει παίκτες με προσωπικότητα. Γιατί στο πέρασμα του χρόνου έχτισε πάνω στην ποιότητα. Και γιατί έχει βρει τρόπο να παίζει σε υψηλά στάνταρ, να έχει διάρκεια και όπλο την ομοιογένεια. 

Αν είχε και έναν γκολτζή να μετατρέπει σε γκολ όλες αυτές τις χαμένες ευκαιρίες, κανείς δεν ξέρει που θα ήταν ο Άρης αυτή τη στιγμή. Και ο Θόδωρος Καρυπίδης που έβαλε δύο φορές πλάτη στον Μάντζιο αγνοώντας την προπονητολογία και στηρίζοντας τη δική του επιλογή, οφείλει κάποια στιγμή να του προσφέρει κι έναν αξιόπιστο σκόρερ. Οι μεταγραφές δεν είναι μακριά. 

Ο Άρης έβγαλε μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και κάτω από καθεστώς απόλυτης πίεσης, που σόκαρε ακόμη και τους ξένους, με θρίαμβο μία διαβολοβδομάδα.

Άλλες ομάδες μπορεί να είχαν διαλυθεί. Αλλά με σημαντικές απουσίες λόγω τιμωριών και τραυματισμών πήγε στην Τούμπα και κέρδισε το ντέρμπι, γύρισε στο Βικελίδης κι έκανε βήμα πρόκρισης με τον δυνατό ΟΦΗ και ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, αλλά κυρίως της κόπωσης. Όλα αυτά μέσα σε οκτώ μέρες.

Ασφαλώς η νίκη κόντρα στον Αστέρα δεν ήρθε εύκολα και είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι στην κούραση και στις απουσίες οι επιλογές μειώνονται. Όμως ο Άρης δεν απειλήθηκε ουσιαστικά με εξαίρεση μία ή δύο φάσεις και έχασε κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει πιο εύκολα στη νίκη και να μην χρειαστεί να ζήσει με άγχος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Σίγουρα δεν θα είναι πάρτι όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο του, αλλά στο τέλος η ποιότητα και η προσωπικότητα είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν τον νικητή. Και τα 1-0, όπως γινόταν κατά κόρο πέρυσι, δίνει πάλι τρεις βαθμούς. 

ΥΓ. Ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες, αλλά έστειλε και έναν ξεχωριστό μήνυμα με τον δικό του τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι έχει παραληφθεί. 

ΥΓ2. Ο Σονί του Αστέρα Τρίπολης έδωσε την καλύτερη παράσταση φέτος στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και το timeline του στα social media γέμισε με μηνύματα από φίλους του Άρη, που ξέρουν να αναγνωρίζουν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News