ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Ένας γύρος με 23 βαθμούς κι ένα Κύπελλο

Ο Άρης ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 23 κερδισμένους βαθμούς στο χόρτο, που θα τον είχαν στην τρίτη θέση και θα πρέπει να σκέφεται πως θα πάρει πίσω τους βαθμούς. Περισσότερο όμως πρέπει να σκέφτεται το Κύπελλο

Με την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ο Άρης έκλεισε έναν ολόκληρο γύρο στη Super League με 23 βαθμούς, κερδισμένους όλους στο χόρτο, που θα τον έφερναν μόνο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η διοίκηση Καρυπίδη πρέπει να βρει τρόπο να βάλει ένα τέλος στο κακόγουστο αστείο με το -6 και να κλείσει το θέμα με αίσιο τρόπο, ώστε να μπορέσουν να αντιληφθούν και οι ποδοσφαιριστές την αληθινή τους θέση στη βαθμολογία. Παράλληλα πρέπει να επιδιώξει να εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό η υπόθεση στο CAS.

Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γίνει αν οι βαθμοί δεν φτάνουν για να μπει ο Άρης στα πλέι οφ και να εκκρεμεί ακόμα η απόφαση στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο. 

Πολύ περισσότερο όμως ο Άρης πρέπει να σκεφτεί και το κύπελλο. Είναι ο θεσμός που μπορεί να τον οδηγήσει σε διάκριση, έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση αν και είχε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση από όλες τις υπόλοιπες ομάδες και δεν έχει την πολυτέλεια να πάρει ανάσες. Θα πρέπει να πάει δύο φορές στο Ηράκλειο σε μία εβδομάδα, ειδικά όμως στο δεύτερο ματς, πρέπει να επιστρέψει με χαμόγελα. 

Κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ίσως μια χρυσή ευκαιρία για τους παίκτες του Άρη να δείξουν τις μεγάλες τους δυνατότητες, αλλά το ματς αυτό έμεινε στην τακτική. Στην πράξη το πλάνο δεν βγήκε ποτέ.

Χωρίς τον Καμαρά, οι τρεις Αργεντίνοι στην επίθεση δεν ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους, ο Εντιαγέ επέστρεψε στην ενδεκάδα χωρίς ρυθμό, ενώ ήταν ο κορυφαίος πριν την τιμωρία του και παράλληλα πλήρωσε τα ατομικά του λάθη. Δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει ούτε φάση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μέσα σε ένα δεκάλεπτο έκανε μαζεμένα λάθη που έκριναν το παιχνίδι. Δεν έχει χρόνο να το αναλύσει περισσότερο, επείγει το ματς της Πέμπτης και πως θα βρει ξανά τη φρεσκάδα του, βάζοντας ξανά Καμαρά, Κουέστα, ίσως και Σούντγκρεν στην ενδεκάδα. 

Όσο για τις φωνές της ΠΑΕ Άρης για τη διαιτησία του Μανούχου και των συν αυτώ, μπαίνουν στην ουρά πίσω από κάθε αίτημα του Άρη στην ΚΕΔ του Κλάτενμπεργκ για ορισμό ξένων διαιτητών, το οποίο πηγαίνει μόνιμα στο καλάθι των αχρήστων.

Ο Άγγλος, επιλογή των τεσσάρων (να μην το ξεχνάμε), συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τον Άρη και η άγνοια αυτή έχει αποτύπωμα και μέσα στο γήπεδο. Ξέρετε όλοι τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του Άρη, τουλάχιστον στη φάση του Τζέγκο, ήταν κάποιοι άλλοι. Και κρυφογελάτε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News